18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της μόλυνσης του νερού

Ειδήσεις Ελλάδα

Παράταση στην κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποφάσισε η Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας για τη Ζάκυνθο, λόγω επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης.

Ειδικότερα, σε απόφασή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ζάκυνθο παρατείνεται για έναν ακόμα μήνα.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, η απόφαση αναφέρει πως «Αποφασίζουμε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου του Δήμου Ζακύνθου, της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν λόγω επικίνδυνης ρύπανσης δικτύου ύδρευσης στην παραπάνω περιοχή, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το ανωτέρω 10 σχετικό. Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έναν έναν μήνα ήτοι έως και 12 Μαρτίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ζάκυνθος τον περασμένο Ιανουάριο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς από τις βρύσες έτρεχε νερό με πετρέλαιο.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε τότε τη Δημοτική Κοινότητα Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό