20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 2023 η διαρροή των emails

Ειδήσεις Ελλάδα

Απαντήσεις για την πολύκροτη υπόθεση της διαρροής των email των αποδήμων έδωσε από βήματος της Ολομέλειας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, αποκαλύπτοντας πως σήμερα μόλις έλαβε στα χέρια του τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  – ο οποίος σημειωτέον προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, όπως ανέφερε – τα οποία και επιβεβαιώνουν αυτό που η κυβέρνηση διαμηνύει από την πρώτη στιγμή, όπως είπε, ότι δηλαδή η διαρροή τους έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2023, παραμονές τον εθνικών εκλογών και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την επιστολική ψήφο.

«Δεν υπάρχει καμία απόπειρα συγκάλυψης», ανέφερε κατηγορηματικά ο Θεόδωρος Λιβάνιος, απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις της Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ), επιμένοντας πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών που σχετίζονται με την επιστολική ψήφου είναι απολύτως διασφαλισμένα.

«Η επιστολική ψήφος έχει μελετηθεί εξονυχιστικά. Έχουμε πετύχει ένα από τα ασφαλέστερα συστήματα σε όλο τον κόσμο με πάρα πολλές προδιαγραφές ασφαλείας. Είναι κάτι το οποίο το πιστεύουμε», όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε πως ήδη περισσότεροι από 113.00 ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί έως σήμερα προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά στις προσεχείς ευρωεκλογές, με το 70% εξ αυτών να είναι εντός επικράτειας εκλογείς και το 30% να είναι κάτοικοι του εξωτερικού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό