18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παραλαβή αμερικανικών ATACMS σε τακτική βάση

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο μέρες αφότου το Κίεβο επιβεβαίωσε ότι  χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τους αμερικανικούς  ATACMS, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανέφερε ότι η Ουκρανία θα παραλαμβάνει σε συστηματική βάση τους συγκεκριμένους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Το Κίεβο είχε επανειλημμένα ζητήσει πυραύλους ATACMS (Army Tactical Missile Systems) υπονοώντας ότι θα μπορέσουν να αλλάξουν την πορεία του πολέμου με την Ρωσία.

Ερωτηθείς εάν αναμένονται συστηματικές αποστολές και μεγαλύτερος αριθμός πυραύλων, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα απάντησε λέγοντας: «Έτσι είναι».

«Και αυτό είναι ένα απευθείας αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του Πρoέδρου Μπάιντεν, που επιτεύχθηκε κατά την διάρκεια  προσωπικής συνάντησης στα τέλη Σεπτεμβρίου» είπε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Δεν είναι σαφές πόσοι πύραυλοι έχουν ήδη αποσταλεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, που επικαλείται δύο αξιωματούχους, οι ΗΠΑ έχουν στείλει μέχρι στιγμής 20 τέτοιους πυραύλους.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό