19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Da Sanchez, επικεφαλής φιλοσοφίας και λειτουργιών αεροδυναμικής της Ferrari

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Da Sanchez, Head of Vehicle Concept και Head of Operations στον τομέα της αεροδυναμικής της Ferrari, παραιτήθηκε από την ιταλική ομάδα, προκειμένου να μετακομίζει στη McLaren.
Ο Sanchez, ο οποίος ουσιαστικά ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των μονοθεσίων της Ferrari τις δύο τελευταίες σεζόν, βρίσκεται στο Maranello για περισσότερα από 10 χρόνια.
Ο Sanchez ήταν ο ιθύνων νους τόσο του περσινού μονοθεσίου της Ferrari, της F1-75, όσο και του φετινού, της SF-23. Ο Charles Leclerc ενημερώθηκε για την απόφαση του Sanchez κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Μπαχρέιν και δημοσιεύματα θέλουν να έδειξε “φανερά” τη δυσαρέσκεια του.

Πρέπει να περάσει μια περίοδο εκτός δουλειάς για να επιστρέψει στη McLaren, την ομάδα που άφησε για να πάει στη Ferrari τον Οκτώβριο του 2012 και αντικατέστησε τον Dirk de Beer ως επικεφαλής αεροδυναμικής το 2016. Στη συνέχεια, ο Γάλλος προήχθη για να ηγηθεί ολόκληρου του τμήματος αεροδυναμικής το 2019, πριν από την προαγωγή του σε αρχιμηχανικό, επικεφαλής σχεδιασμού οχημάτων το 2019.
Ο Sanchez ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα της εποχής της Ferrari υπό τον Mattia Binotto και πιστώθηκε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της ομάδας στις πρώτες θέσεις, καθώς μαζί με τον Simone Resta μετέτρεψαν την SF-70H σε ανταγωνιστικό μονοθέσιο που πάλευε για νίκες.
Η χρονική στιγμή της αποχώρησης του Sanchez δεν είναι ιδανική για τη Ferrari, η οποία αντιμετωπίζει ήδη μια πρόκληση στην προσπάθεια της να βρει πώς να μειώσει τη διαφορά από τη Red Bull μετά το απογοητευτικό GP του Μπαχρέιν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό