20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παραδόσεις υπουργείων: Λακωνικός Κικίλιας – Χρυσοχοΐδης: Ασύμμετρα ανεύθυνη πολιτική εκμετάλλευση

Ειδήσεις Ελλάδα

Λακωνικός ο Β. Κικίλιας, «λαλίστατος» ο Μ. Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης  του υπουργείου Υγείας από τον πρώτο και του Προστασίας του Πολίτη από τον δεύτερο. Ο κ.Κικίλιας ξεκίνησε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ευχαριστώντας όλους όσοι έδωσαν μαζί του τη μάχη για τον κορωνοϊό. «Φεύγω από το υπουργείο το οποίο με σημάδεψε ανεξίτηλα τόσο πολιτικά όσο και ανθρώπινα» είπε, ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης υπεραμύνθηκε του έργου του κατά την διάρκεια της θητείας του.

Ο κ.Κικίλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό και τη νέα αναπληρώτρια υπουργό. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί και θα τους στηρίξω όσο χρειάζεται για να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπως αυτή της πανδημίας, συμπλήρωσε.

«Πιστεύω στο ομαδικό παιχνίδι» είπε επίσης αναφερόμενος και στο μπάσκετ, «και θέλω να ξέρουν όλοι ότι θα τους βοηθήσουμε όσο χρειαστεί».

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Θ.Πλεύρης χαρακτήρισε μεγάλη την τιμή που του έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίσει το έργο στον τομέα της Υγείας. «Αφήνετε ένα έργο επιτυχημένο όχι μόνο όσον αφορά την πανδημία αλλά και συνολικά του τομέα της υγείας» είπε, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

«Από την πρώτη ημέρα διαχειριζόμαστε το πρωτόγνωρο και το έκτακτο. Η ικανότητα διακυβέρνησης γίνεται κάθε ημέρα ικανότητα διαχείρισης κρίσεων. Οι κρίσεις ορίζουν την ασφάλεια και η έννοια της ασφάλειας μετασχηματίζεται», τόνισε μεταξύ  άλλων ο κ.Χρυσοχοΐδης

«Η Αστυνομία φυλάει τον Έβρο και τα χερσαία σύνορα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι κλήθηκε να «ελέγχει ακόμα και την αναπνοή των πολιτών», αναφερόμενος στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού , κάτι για το οποίο δεν ήταν εκπαιδευμένη, όπως επεσήμενα.«Τα κατάφερε, πρόσθεσε, γιατί το έκανε με αυταπάρνηση.  «Τώρα, είπε η αστυνομία συνεχίζει να δουλεύει με τους εμβολιασμούς».

«Μεμονωμένα γεγονότα σόκαραν με τη δύναμη της εικόνας», υπογράμμισε επίσης, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική εκμετάλλευση ήταν ασύμμετρα ανεύθυνη».

«Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο», ανέφερε τέλος ο πρώην υπουργός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό