29.1 C
Athens
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

«Παραγωγικός άνθρωπος με καλές ιδέες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλές ήταν οι ενδιαφέρουσες ατάκες του Στέφανου Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», μεταξύ των οποίων και το σχόλιο του για τη σύμπλευση με τον Παύλο Πολάκη.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη για την επίθεση που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «Ο εναγκαλισμός Κασσελάκη με τα πιο τοξικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ερωτήματα» και έκανε ιδιαίτερη μνεία για τις σχέσεις του με τον Παύλο Πολάκη.

Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αντί να ασχολείται ο κ. Μητσοτάκης με τα τρολ, που είναι και ειρωνικό αυτό, μάλιστα, διότι όλοι ξέρουμε ότι το κόμμα του έχει έμμισθα τρολ από μεριάς τους, που κατηγορούν εμένα και εμάς όλη την ώρα, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την άρση του απορρήτου των στελεχών του στην ΕΥΠ για να μπορέσουν να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη». Είπε ακόμη ότι δεν ισχύουν οι αναφορές του Πάνου Σκουρλέτη: «Σας μιλάει ο πρόεδρος του κόμματος έχοντας ερευνήσει και σας λέω ότι δεν ισχύει».

Όσον αφορά «την πολιτική γλώσσα του Παύλου Πολάκη», ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν ταυτίζομαι με τη γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Πάντως, να πούμε ότι από τότε που ανέλαβα τουλάχιστον εγώ, τον Σεπτέμβριο, δεν έχω δει κάποια γλώσσα που να είναι τοξική από μέρους του. Αλλά το βασικό είναι ότι ο κ. Πολάκης είναι ένας παραγωγικός άνθρωπος με καλές ιδέες. Ήταν πολύ καλός στο υπουργείο Υγείας. Ήταν πολύ καλός στο τομέα Διαφάνειας του κόμματος. Και όπως είπα και στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο, όλοι θα κριθούν από το έργο τους. Συνεισφέρει το έργο τους σε μια προοδευτική κυβερνητική Αριστερά; Από εκεί θα κριθούν όλοι».

«Δεν θα αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδομηθεί»

«Δεν θα αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει ή να αποδομηθεί, με τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ακάθεκτος. Αλλά επαναλαμβάνω: πιστεύω ότι θα μείνουν και πιστεύω ότι θα προσφέρουν και πολλά. Διότι όντως είναι από τα ικανότατα μας στελέχη».

Για το ποιος είναι ο στόχος του στις ευρωεκλογές απάντησε: «Ο πήχης για εμένα είναι το 17%. Είναι το 17-18% του Ιουνίου του 2023, δηλαδή των τελευταίων εκλογών. Νομίζω ότι πρέπει να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας. Προφανώς θα πρέπει να υπάρχει και μια ανασύνθεση ίσως του μίγματος των ψηφοφόρων μας, το οποίο δεν είναι κακό, είναι λογικό αυτό». Για την επιλογή των υποψηφίων είπε: «Θα έχουμε προκριματικές διαδικασίες που θα αναδειχθούν τα ψηφοδέλτιά μας. Δεν θα επιλέξω, στον βαθμό στον οποίο γινόταν πριν, celebrities να είναι στα ψηφοδέλτια».

Σε ερώτηση για το αν τον επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Και πολλοί λένε ότι είμαι φυτευτός του Μπάιντεν και του Τζορτζ Σόρος και όποιον θέλετε! Ο εαυτός μου είμαι, ο Στέφανος είμαι. Με τον Αλέξη χτίσαμε μια πολύ καλή σχέση ειδικά μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου». Είπε με κατηγορηματικότητα ότι δεν τον βοήθησε να εκλεγεί: «Όχι, βέβαια. Όχι. Ο άνθρωπος ήταν τελείως ουδέτερος και καλά έκανε. Πώς να με υποστηρίξει; Με ποιο τρόπο να με υποστηρίξει; Έπρεπε να κερδίσω την εκλογή μου μόνος μου. Δεν χρειάζομαι το μαξιλαράκι κανενός, μιας και λέμε για μαξιλάρια. Δεν χρειάζομαι. Βγήκα έξω στην κοινωνία και αυτό το οποίο απέδειξα, αν μου επιτρέπετε, είναι ότι δεν είναι μόνο ο Στέφανος ο οποίος κάνει ένα . Ο Στέφανος βγαίνει έξω, μιλάει με κόσμο, αφουγκράζεται».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό