17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παραίτηση Δραγασάκη από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με επιστολή του στη γραμματέα, Ράνια Σβίγγου, ο Γιάννης Δραγασάκης.

Διευκρινίζει ότι διαφωνεί πλήρως με την πορεία του κόμματος υπό τη νέα ηγεσία και επισημαίνει ότι όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι παραμένει μέλος του κόμματος και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς.

Ακολουθεί η επιστολή:

«ΠροςΡάνια Σβίγγου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΚοινοποίησηΣτέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή ΡάνιαΜε την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό