20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παρέλαβε τρίτο γερμανικό αντιαεροπορικό σύστημα Iris-T

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε πως προμήθευσε τρίτο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T στον στρατό της Ουκρανίας, που ετοιμάζεται για νέο πιθανό κύμα πυραυλικών πληγμάτων της Ρωσίας εναντίον υποδομών αυτόν τον χειμώνα.

Το σύστημα –αποτελείται από τρεις εκτοξευτήρες, ραντάρ, γεννήτρια, και πυρομαχικά– παραδόθηκε αυτή την εβδομάδα, διευκρίνισε το Βερολίνο. Το Κίεβο θα λάβει επίσης ανταλλακτικά και τεχνική-επιμελητειακή υποστήριξη.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους επανέλαβε πως η γερμανική υποστήριξη στον ουκρανικό στρατό θα συνεχιστεί, πως το Κίεβο «μπορεί να βασιστεί σε εμάς», ότι «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν» και πως αυτός ο πόλεμος δεν θα ξεχαστεί». Τα συστήματα Iris-T είναι «απόλυτα απαραίτητα για την προστασία της Ουκρανίας», έκρινε.

Σύμφωνα με την κατασκευάστριά του (Diehl), το σύστημα Iris-T είναι ικανό να καταρρίπτει αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους βραχέος βεληνεκούς. Είναι σε θέση να προσβάλλει στόχους σε ύψος ως και 20 χιλιομέτρων και έχει δραστικό βεληνεκές 40 χιλιομέτρων.

Η εκστρατεία ρωσικών πληγμάτων στο δίκτυο ενέργειας της Ουκρανίας το 2022 άφησαν εκατομμύρια πολίτες χωρίς ρεύμα και προκάλεσαν ζημίες αξίας 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά υπολογισμούς της σχολής οικονομίας του Κιέβου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό