23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παράταση ζωής για την Mercedes-Benz A-Class

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να μην της φαίνεται αλλά η 4η γενιά της Mercedes-Benz A-Class έχει μπει αισίως στον 7ο χρόνο της ζωής της. Το δημοφιλές γερμανικό premium hatchback πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης το 2018 και ανανεώθηκε στα τέλη του 2022 ώστε να συνεχίσει την εμπορική πορεία του για δύο χρόνια ακόμα περίπου. Όταν ο κύκλος ζωής του έκλεινε προς τα τέλη του 2024, το αργότερο εντός του 2025, θα αποχωρούσε αφήνοντας το απαιτούμενο κενό για μία ολοκαίνουρια, αμιγώς ηλεκτρική οικογένεια οχημάτων αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Αντιθέτως, οι φήμες αναφέρουν ότι η τρέχουσα γενιά της A-Class θα συνεχίσει σίγουρα μέχρι το 2026 με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον παράτασης αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο αλλά και εφικτό.
Η Mercedes-Benz κάνει την στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας της πιο… ευέλικτη δίνοντας στα θερμικά μοντέλα της περισσότερο χρόνο στην αγορά, καθυστερώντας κατά συνέπεια και κατά περίπτωση το λανσάρισμα αμιγώς ηλεκτρικών και προσαρμόζοντας την υλοποίηση του φιλόδοξου πλάνου μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση ανάλογα με τις αντιδράσεις της αγοράς. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας, Ola Kallenius:

“Δεν νομίζω ότι πίστευε κάποιος πως μία μεταμόρφωση που συμβαίνει μία φορά στα εκατό χρόνια θα είναι μία ευθεία γραμμή. Φυσικά θα υπάρχουν κορυφές και “κοιλιές”.“

Ένας από τους λόγους που την δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε σε μία από αυτές τις “κοιλιές” είναι η διαφορά στην τιμή ενός ηλεκτρικού με το αντίστοιχο θερμικό μοντέλο. Μία διαφορά που μπορεί να έχει μειωθεί αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να θεωρείται αμελητέα, κάτι που σύμφωνα με την Mercedes θα αργήσει “αρκετά χρόνια” να γίνει. Ακόμα και έτσι όμως, η γερμανική μάρκα προβλέπει ότι θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση για οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων στις μικρές και τις μεσαίες κατηγορίες οπότε οι κατασκευαστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν.
Η Mercedes για παράδειγμα, έχει ήδη προχωρήσει στην αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Rastatt της Γερμανίας ώστε να του δώσει την δυνατότητα να αναλάβει την παραγωγή μοντέλων που θα χρησιμοποιούν την MFA και τον διάδοχο της, την MMA αρχιτεκτονική. Αυτή έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί με μεγαλύτερη έμφαση στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και τις ειδικές ανάγκες του αλλά είναι ικανή να φιλοξενήσει και θερμικά αλλά και υβριδικά κινητήρια σύνολα εκτός από τα ηλεκτρικά. Το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η ολοκαίνουρια CLA, το concept της οποίας είδαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο με 238 ίππους, πολύ διαφορετικό design σε σύγκριση με ότι έχουμε συνηθίσει από την Mercedes, προηγμένη αεροδυναμική και φυσικά, περισσότερη τεχνολογία απ’ όση μπορεί να χωρέσει σε αυτό το άρθρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό