20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25/07 σχετικά με το χρόνο και τον τόπο υλοποίησης του ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής

Ειδήσεις Ελλάδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. Νομών Αττικής και Κυκλάδων

Αθήνα, 19.7.2023Αρ.Πρωτ: 224

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Αττικής και Κυκλάδων έχει εκφράσει επανειλημμένα την έντονη διαφωνία του με την επιλογή της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε. όσων αφορά, τόσο στον χρόνο υλοποίησης της λειτουργίας του ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής, όσο και στην επιλογή του κτηρίου που θα το στεγάσει.

Θεωρούμε την επιλογή του εν λόγω κτηρίου πλήρως ακατάλληλη, καθώς δεν ικανοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νεοσύστατης Υπηρεσίας, με κυρίαρχο την πρόσβαση σε αυτό. Η απόσταση που χωρίζει το κτήριο που επιλέχθηκε από τον κοντινότερο σταθμό του Μετρό υπερβαίνει ακόμα και τις προϋποθέσεις – όρια που η ίδια η διακήρυξη προβλέπει. Μάλιστα, η διαδρομή αυτή, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, είναι απολύτως επικίνδυνη να την διασχίσει κανείς, καθώς αποτελείται από μεγάλες λεωφόρους και βιομηχανικά τμήματα. Αν προσθέσει κάποιος τις συγκοινωνίες που θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι Υπάλληλοι και οι φορολογούμενοι που θα προσέρχονται σε αυτό από όλη την Αττική (π.χ. Παλλήνη, Γλυφάδα, Ελευσίνα, Κηφισιά, κ.α.) πριν επιδοθούν σε αυτή την πεζοπορία, αντιλαμβάνεται με ευκολία ότι, η μετάβαση από και προς το συγκεκριμένο κτήριο είναι σχεδόν απαγορευτική για την πλειοψηφία όσων πρόκειται να το επισκεφτούν.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στη συνεχιζόμενη άρνηση της Διοίκησης να δώσει πειστικές απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν τη διαδικασία επιλογής κτιρίων της ΑΑΔΕ.

Οι δυσλειτουργίες που θα δημιουργηθούν από την άστοχη επιλογή του κτηρίου, έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά ζητημάτων που ανακύπτουν από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγραμματισμού από την πλευρά της Διοίκησης, οι οποίες κατά την γνώμη μας καθιστούν πρόωρη και προβληματική την δημιουργία των ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής στο προσεχές μέλλον. Είναι απολύτως προφανές ότι, η ψηφιοποίηση των τμημάτων Δικαστικού και Εσόδων δεν έχει προχωρήσει στον βαθμό που θα επέτρεπαν τη δημιουργία μιας κεντρικής δομής για όλη την Αττική και ως εκ τούτου, η πρόθεση της Διοίκησης να λειτουργήσει τη νεοσύστατη Υπηρεσία τον προσεχή Σεπτέμβριο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε Συναδέλφους, φορολογούμενους αλλά και στην ίδια τη λειτουργία της Υπηρεσίας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Αττικής και Κυκλάδων καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 16:00 στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών (Καρ.Σερβίας 8-10, Αθήνα), προκειμένου να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον χρόνο και τον τόπο υλοποίησης του ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠρόεδροςΣκορδά Ειρήνη Αναστασία

Ο Γεν.ΓραμματέαςΡόδης Γεώργιος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό