21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγ. Χαράλαμπου σε Κρύα Ιτεών και Τσουκαλέικα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη μνήμη του Αγίου Χαράλαμπου που ήταν Μικρασιάτης άγιος ιερέας από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας & έζησε μεταξύ 89 και 202 μ.Χ., τιμά η εκκλησία μας στις 10 Φεβρουαρίου.

Απόψε Παρασκευή 9/2/2024, παραμονή της εορτής, θα ψαλεί στις 20.30 με 2 μετά τα μεσάνυχτα ιερά αγρυπνία στον ιστορικό ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών στην Αλ. Υψηλάντου όπου θα τεθεί για προσκύνημα από τους πιστούς και τμήμα του λειψάνου του Αγίου Χαράλαμπου.

Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι πολιούχος της Πρέβεζας, του γειτονικού Πύργου ν. Ηλείας, των Φιλιατρών και της Κέας. Θεωρείται ο προστάτης των πασχόντων από λοιμώδεις νόσους καθώς και του κλάδου των μαρμαράδων.

Τμήματα των λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπη φυλάσσονται στη μονή του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα και στον ομώνυμο ναό των Θεσπιών Βοιωτίας.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει και το εκκλησάκι εντός του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στο Κάστρο, καθώς και ο ιερός ναός Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού και Αγίου Αντωνίου Κρύα Ιτεών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης, απόψε Παρασκευή στις 18.00 ψάλλεται ο εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίου Σωτηρόπουλου από την ενορία Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου.

Το πρωί του Σαββάτου 10/2 στην Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Μπακογιάννης ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος και θα μιλήσει για το βίο του Αγίου Χαράλαμπου ενώ στις 5.30 το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός όπου & θα λειτουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Γουρδούπης.

Την Κυριακή 11/2 μετά τη Θεία λειτουργία έχει προγραμματιστεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό κέντρο του ιερού ναού από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Στις ιερές ακολουθίες θα υπάρχει για ευλογία των πιστών απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαράλαμπου.

Να προσθέσουμε πως θρησκευτική πανήγυρη για τον Άγιο Χαράλαμπο θα γίνει και στον ιερό ναό στα Τσουκαλέικα Πατρών.

Επίσης λατρευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν και στα Ζαρουχλέικα στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Ναυπακτιακού Συνδέσμου, στα Ζαρουχλέικα Πατρών στην οδό Ανθείας 122-126.

Το Σάββατο 10/2 που είναι & η γιορτή θα ψαλεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου  κ.κ. Ιεροθέου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό