20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, έδωσαν τα Βραβεία 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια.

Με μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετοχή μαθητών από σχολεία όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Εκδήλωση Βράβευσης του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας.

Ο Διαγωνισμός είχε θέμα: «Οδική Ασφάλεια: Παντού και Πάντα» και απευθυνόταν στους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα «έτρεξε» και ένα δεύτερο κομμάτι του με θέμα «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίησή των μαθητών και μαθητριών στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων (Ταινία, Βίντεο Σποτ, Eφαρμογή με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0). Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από όλη την Ελλάδα ταξίδεψαν στην Αθήνα και παρουσίασαν τις βραβευμένες δημιουργίες τους οι οποίες ήταν αφιερωμένες στην ασφαλή κινητικότητα για κάθε κατηγορία χρήστη του οδικού δικτύου. Οι δημιουργίες των παιδιών συνδύασαν πρωτότυπο σενάριο, εντυπωσιακές εικόνες, μουσική, παιχνίδια και ψηφιακά μέσα και μετέφεραν με δημιουργικό και ευρηματικό τρόπο ισχυρά κοινωνικά μηνύματα.

Την Τελετή Βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν βραβεία οι:Η Κυρία Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου – Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Η Κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου – Πρόεδρος Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας – Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για θέματα Μεταφορών Ο Κύριος Μακάριος Βασιλείου Λαζαρίδης – Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της ΒουλήςΗ Κυρία Ουρανία Θρασκιά Βουλευτής Α’ Θεσσαλονικής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική ΣυμμαχίαΗ Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας Κυρία Μόνικα Καραμαλάκου- Λάππα – Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΥΠΑΙΘA)Η Κυρία Ειρήνη Παυλάκου – Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια – Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Η Κυρία Ρεβέκκα Τούτουζα – Εκπρόσωπος της Γενικής Διευθύντριας, κυρίας Ελίνας Παπασπυροπούλου – Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)Ο Κύριος Ροδιανός Αντωνακόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος των «Νέα Οδός» & «Κεντρική Οδός» Α.Ε.Ο Κύριος Παναγιώτης Παπανικόλας – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος «Ολυμπία Οδός» Α.Ε.Εναρκτήριο χαιρετισμό και απονομή βραβείων έκαναν οι οικοδέσποινες της τελετής, κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων & Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΥΠΑΙΘA.Η κυρία Μυλωνά συγκινημένη αναφέρθηκε στον αείμνηστο κύριο Τσιμπόγλου και ολοκλήρωσε το καλωσόρισμα των μαθητών λέγοντας: «Σήμερα, έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τους πλέον αρμόδιους για θέματα Οδικής Ασφάλειας που διαμορφώνουν πολιτικές για την προστασία σας στο οδικό δίκτυο. Και, μαζί με αυτούς, θα έχουμε τη χαρά να σας απονείμουμε τα βραβεία που σας αξίζουν. Είμαι πολύ συγκινημένη από την παρουσία όλων σας εδώ σε μια προσπάθεια για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», ενώ η κυρία Παπαδημητρίου συνεχάρη τους μαθητές λέγοντας «θα ήθελα όλοι μαζί να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε εσάς, στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους υπεύθυνους πολίτες του αύριο.»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Μιχαηλίδου στην ομιλία της, απευθυνόμενη στους μαθητές, τόνισε τη σημασία του Διαγωνισμού και της συνέπειάς του αναφέροντας: «Για εμάς, ο θεσμός πλέον αυτών των βραβείων είναι ιδιαίτερης σημασίας γιατί καταφέρνει και συνδυάζει την ασφάλεια με τον υπεύθυνο πολίτη».Στη συνέχεια η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κα Αλεξοπούλου, κατά το χαιρετισμό της συνεχάρη το Ινστιτούτο τονίζοντας συγχρόνως τη σημασία των προτύπων για τα παιδιά και ανέφερε:«Θέλω για πολλοστή φορά να συγχαρώ για την πρωτοβουλία το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και προσωπικά βέβαια την Πρόεδρό του, κυρία Βάσω Μυλωνά. Όπως ίσως γνωρίζετε, η Οδική Ασφάλεια στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Παιδεία, Αστυνόμευση, Υποδομές».Μεγάλος υποστηρικτής του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για μια ακόμα χρονιά ήταν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Η κυρία Ρεβέκκα Τούτουζα, εκπροσωπώντας τη Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κυρία Ελίνα Παπασπυροπούλου, στο χαιρετισμό της επισήμανε τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού ως εργαλείου για να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο ώστε να επιτευχθεί η πρόληψη και η μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας. Το συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι Δανάη Σταύρου και Νίκη Καρατσώρη από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και οι Άλκηστις Πουλοπούλου, Γεωργία Μουτζουροπούλου και Ευάγγελος Νικολιδάκης από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό