17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παναιτωλικός 3-1: Με σούπερ Φορτούνη, τρίποντο στο άδειο Καραϊσκάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό για τη 12η αγωνιστική της Super League 1. Οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τον ρόλο του φαβορί και φτάσανε στη νίκη με 3-1.

Η ομάδα του Αγρινίου είχε ανοίξει το σκορ με τον Χατζηθεοδωρίδη, ωστόσο με αυτογκόλ του Οικονόμου και απίστευτο σουτ του Φορτούνη, οι Πειραιώτες είχαν ανατρέψει το σκορ στο ημίχρονο. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά στο 70′.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 27 βαθμούς και μείωσαν έστω και προσωρινά στον πόντο από την κορυφή, ενώ ο Παναιτωλικός παρέμεινε τελευταίος με 6.

Το πρώτο ημίχρονο

Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στον Ολυμπιακό στο 7′, με τον Φορτούνη να εκτελεί απευθείας φάουλ, ωστόσο η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. 

Ο Παναιτωλικός είχε και κείνος την καλή του στιγμή, με τον Βοΐλη να σουτάρει στο 9′ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να καταλήξει λίγα μέτρα δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ομάδα του Αγρινίου ήταν αυτή που ευτύχισε να σκοράρει πρώτη. Σε μία εξαιρετική κόντρα επίθεση μετά από λάθος του Πεπ Μπιέλ, ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, υποδέχθηκε την μπάλα από πάσα του Πέρεθ, πάτησε περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1 στο 13′.

Η αντίδραση από τον Ολυμπιακό ωστόσο ήταν άμεση. Στο 18′, μετά από γύρισμα του Κίνι αριστερά, ο Ροντινέι υποδέχθηκε την μπάλα. Εκείνος έδωσε τον Έσε, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στον Οικονόμου και να καταλήγει στα δίχτυα του Καπίνο.

Μετά την ισοφάριση, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσαν να διπλασιάσουν άμεσα τα τέρματά τους. Στο 27′ ο Μαντί σούταρε από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Καπίνο ήταν σε σωστή θέση.

Το ματς δεν είχε κλασικές ευκαιρίες, όμως ο Κώστας Φορτούνης, βρήκε και πάλι τρόπο να εντυπωσιάσει. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, έκανε ένα υπέροχο σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας στο 41′.

🔴⚪🔥 Ο αρχηγός μας συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε!

𝚱𝛀𝚺𝚻𝚨𝚺 𝚽𝚶𝚸𝚻𝚶𝚼𝚴𝚮𝚺! pic.twitter.com/mbXL9cnjar

— Olympiacos FC (@olympiacosfc) November 25, 2023

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, έγινε με τον Πέρεθ, ο οποίος έκανε ένα σου εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Ο Μπιέλ «απάντησε» στο 57′, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο.

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν στο 66′ με κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε, όμως η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Στο 70′ ο Ολυμπιακός έβγαλε την πρώτη αξιόλογη επίθεση στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Φορτούνης «έσπασε» την μπάλα δεξιά στον Μασούρα και εκείνος έβγαλε σέντρα στον Ελ Κααμπί, ο οποίος δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, σκόραρε με κεφαλιά.

Δύο λεπτά στον αγωνιστικό χώρο είναι αρκετά για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί! 🔥🔥🔥 pic.twitter.com/UjVwYNGUvi

— Olympiacos FC (@olympiacosfc) November 25, 2023

Μετά το γκολ του Μαροκινού, ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει κατακόρυφα, με τον Παναιτωλικό να έχει την αμέσως επόμενη καλή φάση στο 83′, με το σουτ του Πέντρο Σίλβα να καταλήγει στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός, κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα και πανηγύρισε το τρίποντο με 3-1.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ν. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ντόι, Μπιανκόν, Ρόντινεϊ, Έσε, Καμαρά, Φορτούνης, Μπιέλ, Γιόβετιτς, Μασούρας

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Ντουάρτε, Βοΐλης



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό