16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός: H συνέπεια του Σπόραρ στον δεύτερο ρόλο, οι αλλαγές και τα πιο δύσκολα ματς για τον τίτλο | Blog – Νίκος Αθανασίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Σλοβένο επιθετικό, την σημαντική βοήθεια των παικτών από τον πάγκο στο «διπλό» του «Βικελίδης», τα δύο παιχνίδια που έρχονται κόντρα στην Λαμία και το «σανό» που φαντάζονται στον Άρη.

Σε ακόμη ένα φετινό παιχνίδι, ο Άντρατζ Σπόραρ έδωσε την λύση στον Παναθηναϊκό, έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά, «μίλησε» στα δύσκολα. Μπορεί ο Σλοβένος επιθετικός εδώ και αρκετό καιρό, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, να έχει χάσει την θέση του βασικού επιθετικού και δικαίως λόγω της σεζόν καριέρας του Φώτη Ιωαννίδη, ωστόσο, υπηρετεί εξαιρετικά τον ρόλο του αναπληρωματικού σέντερ φορ.

Ο διεθνής στράικερ παρά το γεγονός πως ο χρόνος συμμετοχής του δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό, έφτασε τα 13 γκολ, δηλαδή ένα λιγότερο από την περσινή του συγκομιδή. Υπό αυτό το πρίσμα, δηλαδή του δεύτερου ρόλου, ο Σπόραρ κάνει την δουλειά και την κάνει πολύ καλά.

«Καθάρισε» την Νντίπρο το καλοκαίρι στα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια της τελευταίας επταετίας, με τα γκολ του έδωσε την νίκη στη Λαμία, τον βαθμό στο Ηράκλειο, το «τρίποντο» στο «Βικελίδης», το «διπλό» στη Τούμπα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, είχε σκοράρει και τα δύο γκολ στη νίκη επί του Παναιτωλικού στο ξεκίνημα του έτους. Πέρα από αυτά είναι κάποιος που κατά δήλωση του Ιωαννίδη, τον έχει βοηθήσει να βελτιωθεί, είναι κάποιος που βάζει την ομάδα πάνω από όλα και είναι πάντα εκεί, όποτε του ζητηθεί.

Σε έναν «μαραθώνιο» όπως ο φετινός, όταν διεκδικείς τον τίτλο μέχρι τέλους είναι εξόχως σημαντικό, ο δεύτερος σου φορ να προσφέρει όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό ο Σπόραρ. Και επίσης σημαντικό ο τρίτος σου επιθετικός, ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ να έχει δώσει κι εκείνος πράγματα. Γενικά φέτος, οι «πράσινοι» δεν μπορούν να έχουν κανένα παράπονο από τα εννιάρια τους, όλοι για τον ρόλο τους έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα και παραπάνω.

Από κει και πέρα, αξίζει να τονίσουμε πως στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έπειτα από καιρό, οι αλλαγές έδωσαν πράγματα στο σύνολο.

Πέρα από τις εκάστοτε επιλογές του εκάστοτε προπονητή, αυτοί που έρχονται στο παιχνίδι ως αλλαγές, θα πρέπει να σου αλλάζουν την εικόνα, να προσφέρουν, να δίνουν το στίγμα τους. Ανεξάρτητα από την τροποποίηση της διάταξης στο ημίχρονο, τα πρόσωπα που εμπιστεύθηκε ο Τερίμ, τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Γκολ ο Σπόραρ, ασίστ ο Μλαντένοβιτς, συμμετοχή στο δεύτερο γκολ και καλές επιλογές ο Τζούρισιτς.

Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ και πρέπει να το εκμεταλλευθεί.

Τώρα και όσον αφορά την συνέχεια; Το «τριφύλλι» έχει μπροστά του τα δύο πιο δύσκολα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος: Όχι δεν μπερδέψαμε το πρόγραμμα. Αναφερόμαστε σε αυτά με την Λαμία. Την φετινή ομάδα και ειδικά επί Τερίμ στα ντέρμπι δεν είναι για την «φοβάσαι». Οι «ζημιές» έγιναν με τον ΟΦΗ, την Κηφισιά, την Λαμία, δηλαδή σε παιχνίδια με αντίπαλους χαμηλότερης δυναμικότητας. Η μεγάλη η «ζημιά» πέρσι έγινε με τον Βόλο στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός με το 2/2, με το εξάποντο στο σακούλι, θα παραμείνει γερά στο κόλπο του τίτλου και επί της ουσίας θα πάει να παίξει τα ρέστα του για το πρωτάθλημα σε Τούμπα και Νέα Φιλαδέλφεια. Για να φτάσει σε αυτή την πίστα, θα πρέπει πρώτα να κάνει το απόλυτο κόντρα στην ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, που δεν θα αποτελέσει έκπληξη το να γυαλίζει το μάτι της και στα δύο ματς με τους «πράσινους», βρίσκοντας ισχυρό κίνητρο να «κόψει» βαθμούς από το «τριφύλλι».

Aντί επιλόγου και για να το κλείσουμε: Ο Παναθηναϊκός ούτε πρόβλημα με τον Άρη έχει, ούτε θεώρησε πως οι «κίτρινοι» ήθελαν να τον «σφάξουν», ούτε είπε ή έγραψε κανείς πως ο κωμικός Σκοπιανός ρέφερι ήθελε να ευνοήσει τον Άρη. Γιατί να το κάνει, άλλωστε, αυτό; Για να μειώσει την… διαφορά η ομάδα του Άκη Μάντζιου από την… κορυφή; Εδώ και ένα τρίμηνο ζει και αναπνέει για τον τελικό του Κυπέλλου, στη Super League είναι αδιάφορη βαθμολογικά.

Το θέμα του Τριφυλλιού είναι με την ΚΕΔ που όρισε έναν ανεκδιήγητο τύπο, ο οποίος σφύριζε τα πάντα εις βάρος της ομάδας του Φατίχ Τερίμ. Όλα ανάποδα σε βαθμό αηδίας. Το «μπλόκο» έσπασε, όμως. Δεν τους έγινε το χατίρι. Περαστικά.

Πάντως μιας και μιλούν για «σανό» στον Άρη, σε αυτήν εδώ την φάση ζητούν δεύτερη κίτρινη στον Τιν Γεντβάι, ενώ υπάρχει ξεκάθαρο τράβηγμα του Μορόν. Σε έναν Γεντβάι που είχε «κιτρινιστεί» για μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή, στο οποίο διώχνει την μπάλα προ του Σουλεϊμάνοφ. Τρομερά πράγματα…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό