30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός για το Κύπελλο και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τους δύο «αιωνίους» που ρίχνονται στην μάχη του πρώτου μεγάλου τίτλου της χρονιάς. Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους το απόγευμα της Κυριακής (18/02, 19:00, ΣΚΑΪ και COSMOTE SPORT 5 HD) στο πλαίσιο του τελικού του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κρίνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και παρά το γεγονός πώς κατατάσσεται τρίτος στη σημασία (μετά την EuroLeague και το πρωτάθλημα), δεν θεωρείται καθόλου αμελητέος για λόγους ιστορίας και γοήτρου, ποσώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ακόμα ένα ντέρμπι «αιωνίων».

Αυτό είναι το πέμπτο παιχνίδι που δίνουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες μετά τον τελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο, την πρεμιέρα της EuroLeague στο ΟΑΚΑ και τα δύο ματς πρωταθλήματος σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, ενώ πρόκειται για την 11η συνάντησή τους στο πλαίσιο τελικών Κυπέλλου.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει να υπολογίζει μόνο στο αμφίβολο καθεστώς συμμετοχής του Λούκας Βιλντόζα ένεκα του τραυματισμού του στο γόνατο, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αποφασίσει τελευταία στιγμή για την χρησιμοποίηση του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος που ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR έκαμψε κατά σειρά την αντίσταση των ΑΕΚ με 79-72 και Άρη με 76-65 στον προημιτελικό και τον ημιτελικό αντίστοιχα, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο των Περιστερίου με 87-68 και Προμηθέα με 91-77.

Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 19:00, σε απευθείας μετάδοση από την συχνότητα του ΣΚΑΪ και το COSMOTE SPORT 5 HD.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό