18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός 79-66: Ο Ερνανγκόμεθ ήταν ασταμάτητος, αλλά αυτό δεν έφτανε

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τον πρώτο του αγώνα για το “Nick Galis International Tournament” και κοντραρίστηκε με την Φενέρμπαχτσε, η οποία πήρε τη νίκη με 79-66 στο κλειστό της Καλλιθέας Ρόδου.

Ο Παναθηναϊκός ρίχτηκε στην μάχη του “Nick Galis International Tournament” και αντιμετώπισε την Φενέρμπαχτσε, σε ένα παιχνίδι που οδηγήθηκε σε χαμηλό σκορ και βρήκε νικητές τους Τούρκους με 79-66.

Οι πράσινοι που είχαν δείξει εξαιρετικά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι κατά τα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας, στο παιχνίδι με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρέθηκαν σε κακή μέρα παραγωγικά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε εξαιρετικό ματς, καθώς σημείωσε 19 πόντους στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Από πλευράς νικητών, ο Σερτάτς Σανλί έκανε πολύ καλή εμφάνιση και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 21 πόντους.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης σκόραρε 7 πόντους, ωστόσο αποχώρησε από το παρκέ έπειτα από ένα χτύπημα στο γόνατο, με τον ίδιο να καθησυχάζει για την κατάστασή του, έπειτα από νεύμα που έκανε προς τον Δημήτρη Ιτούδη όσο καθόταν στον πάγκο.

Επόμενο τεστ για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ για το ίδιο τουρνουά την Κυριακή (17/9, 17:00, ACTION 24 και LIVE από το Match Center του SPORT24).

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό και τον δείκτη του σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα όπως φανερώνει και το 15-12 της πρώτης περιόδου. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του Παναθηναϊκού βρίσκοντας γρήγορα τους πρώτους του πόντους, ωστόσο οι πράσινοι έμειναν χαμηλά σε επίπεδο δημιουργίας στα πρώτα δέκα λεπτά, έχοντας αρκετά άστοχα σουτ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

03 Αυγούστου 2023 08:15

Η Φενέρμπαχτσε χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης έφτασε ακόμη και σε διψήφια διαφορά, ούσα σταθερά στο προβάδισμα το πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Σκορ ημιχρόνου ήταν το 29-27, κάτι το οποίο αποδεικνύει την αστοχία των δύο ομάδων στα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά. Ο Παναθηναϊκός στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έσφιξε ακόμα περισσότερο την άμυνά του, πίεσε ψηλά, οδήγησε την Φενέρ σε λάθη και βρήκε πόντους, μειώνοντας τη διαφορά στο καλάθι (29-29).

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε, με το παιχνίδι να παραμένει αμφίρροπο και την Φενέρμπαχτσε σταθερά σε θέση οδηγού. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρήκε τη σύνδεσή της με το καλάθι στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν ακολούθησε στο σκορ και η διαφορά έγινε διψήφια.

Το επιμέρους 33-25 της τελευταίας περιόδου δείχνει την βελτίωση που υπήρξε στην παραγωγικότητα για τις δύο ομάδες, ωστόσο οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να κάνουν την αντεπίθεση και να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού με την Φενέρ να παίρνει τη νίκη με 79-66.

Η μεγάλη εμφάνιση του Ερνανγκόμεθ δεν στάθηκε αρκετή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αναζητήσει κόντρα στην Μακάμπι το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα στο τουρνουά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-12, 29-27, 46-41, 79-66.

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Γκάι, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 4, Σλούκας 8, Παπαπέτρου, Γκραντ 6, Λεσόρ 17, Γκριγκόνις 12, Ερνανγκόμεθ 19, Μήτογλου, Μαντζούκας.

Φενέρμπαχτσε (Ιτούδης): Μότλεϊ 8, Χαζέρ, Γουίλμπεκιν 8, Σανλί 21, Παπαγιάννης 7, Μαχμούτογλου, Μπιμπέροβιτς, Πιερ 6, Ντόρσεϊ 3, Καλάθης 7, Μάνταρ 10, Σεστίνα 9.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό