27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Κάνιας, Μορλάνες και Ανουάρ – Παναθηναϊκός

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επιστροφή στην ομαλότητα προϋποθέτει και τη μεταγραφική αναθέρμανση, έστω κι αν ο Τσάβι Ρόκα βρίσκεται ακόμη στην Ισπανία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό. Άλλωστε ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων σε συνέντευξη που παραχώρησε έδωσε το στίγμα για την επόμενη ημέρα.

Τρία ονόματα απασχολούν την μεταγραφική ατζέντα του Παναθηναϊκού. Οι “τρεις καμπαλέρος”, καθώς και οι τρεις είναι Ισπανοί. Το Sport24.gr επιχειρεί να σκιαγραφήσει τα δεδομένα για τις περιπτώσεις των Ανουάρ Τουχάμι, Μανού Μορλάνες και Χοσέ Κάνιες.

ΑΝΟΥΑΡ: Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΕΡΧΙΟ

Ο Ανουάρ Τουχάμι θα πρέπει στο τέλος της σεζόν να επιστρέψει στην Καστίλλη και Λεόν. Άλλωστε στη Βαγιαδολίδ ανήκει, από τις μπλανκιβιολέτας παραχωρήθηκε δανεικός. Ο 25χρονος μέσος από τη Θέουτα στα λεπτά που έχει αγωνιστεί έχει αφήσει σαφέστατα δείγματα γραφής της ποιότητάς του, αλλά όπως έχει τονίσει σε διαδοχικές συνεντεύξεις κατά την περίοδο της καραντίνας στόχος του είναι να επιστρέψει και να καθιερωθεί στη Βαγιαδολίδ.

Τι σκέφτεται όμως η ισπανική ομάδα; Ο προπονητής είναι ο ίδιος υπό την τεχνική ηγεσία του οποίου παραχωρήθηκε δανεικός ο Ανουάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι ενήμερος για τις επιδόσεις του 25χρονου στην Ελλάδα, ενώ επιδεικνύει θαυμασμό για την πρόοδό του.

Η τελική απόφαση της ομάδας θα ληφθεί το καλοκαίρι, καθώς ο προπονητής θέλει να δει το ρόστερ πριν την έναρξη της προετοιμασίας και το ενδεχόμενο να κρατήσει τον Ανουάρ σε περίπτωση που αποχωρήσει κάποιος βασικός (με πώληση).

Η Βαγιαδολίδ τονίζει ότι δεν έχει στόχο δεύτερο διαδοχικό δανεισμό, παρά μόνο πώληση (η ρήτρα των 4.000.000 ευρώ είναι απαγορευτική και μόνο ως σκέψη για το τριφύλλι), ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν.

ΜΟΡΛΑΝΕΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Δεκεμβρίου όταν η Marca αποκάλυπτε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Μανού Μορλάνες. Τελικά ο 21χρονος από τη Σαραγόσα έμεινε στη Βιγιαρεάλ, προσπαθώντας να διεκδικήσει χρόνο συμμετοχής στο κίτρινο υποβρύχιο.

Η επιστροφή του στο μεταγραφικό προσκήνιο πιο πολύ έχει να κάνει με ένα ισπανικό δημοσίευμα της ΑS τη Δευτέρα (4/5). Σύμφωνα με πληροφορίες ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ, Χάβι Καγιέχα, θέλει τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό ως εναλλακτική λύση και πιστεύει σ’ αυτόν, έστω κι αν ακόμη δεν θεωρεί (λόγω ηλικίας) ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιλογών.

Από τη Βιγιαρεάλ έτσι κι αλλιώς αποκλείουν πώληση (ούτε τον Παναθηναϊκό θα τον βόλευε τέτοιο αντικειμενικά) και σε περίπτωση παραχώρησης το μόνο ενδεχόμενο είναι ο δανεισμός.

ΚΑΝΙΑΣ: ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

Τέτοιο καιρό πέρυσι ο Χοσέ Κάνιας ήταν το ένα από τα τρία μεγάλα μεταγραφικά σίριαλ που απασχολούσαν τον ΠΑΟΚ. Τα άλλα δυο ήταν του Φερνάντο Βαρέλα και του Εβγέν Σάχοφ. Αντίθετα με τον αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος έμεινε στο Δικέφαλο, τόσο ο Ισπανός, όσο και ο Ουκρανός αποχώρησαν και συνέχισαν την καριέρα τους σε Σερβία και Ιταλία αντίστοιχα.

 

Ο 32χρονος μέσος προτάθηκε στο τριφύλλι. Μάλιστα, όχι μόνο δεν θα είχε πρόβλημα να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά θα το επιθυμούσε κιόλας. Η χρονικά στον Ερυθρό Αστέρα δεν εξελίχθηκε όπως θα την περίμενε (κι αυτός κι άλλοι συμπαίκτες του).

Ο Κάνιας βρίσκεται στη Σεβίλλη αυτήν την περίοδο της καραντίνας και ξεκίνησε προπονήσεις στο κέντρο της πρώην ομάδα του, Μπέτις. Αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την ομάδα του Βελιγραδίου.

Photo credits: AP Images, eurokinissi

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό