16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές «κλειδιά» Λεσόρ και Μήτογλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές νίκες με εμφατικό τρόπο, μιας και επικράτησε της Μπασκόνια με 95-81 εντός έδρας. Έτσι το ρεκόρ των «πρασίνων» στη Euroleague έγινε 2-3 και αφήνουν πίσω τους την κακή διαβολοβδομάδα πριν λίγες μέρες.

Ο Λεσόρ έχει ταιριάξει… γάντι στον Παναθηναϊκό

Αδιαμφισβήτητα ο παίκτης που έχει κάνει την περισσότερη δουλειά μέχρι στιγμής στο «τριφύλλι» είναι ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ, δεν άργησε καθόλου να προσαρμοστεί στα θέλω της ομάδας και του Εργκίν Αταμάν.

Κόντρα στην Μπασκόνια, ο Λεσόρ ήταν κυρίαρχος κάτω από το καλάθι και έκανε μία ηγετική εμφάνιση με 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αντιπάλων στο «5» και δικαίως ήταν ο MVP. Όχι μόνο του αγώνα, αλλά της αγωνιστικής.

Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Euroleague, o Λεσόρ έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο συμμετοχής για τον Παναθηναϊκό με 29:18′ ανά παιχνίδι. Ο Γάλλος βλέπει το όνομά του στην κορυφή άλλων δύο στατιστικών, μιας και είναι πρώτος σε πόντους (μέσο όρο 16 ανά παιχνίδι) και σε ριμπάουντ (7.6 ανά παιχνίδι).

Η επιστροφή Μήτογλου μοιράζει χαμόγελα

Ο Ντίνος Μήτογλου ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τραυματισμούς από το καλοκαίρι και μετά, ωστόσο είναι πλέον υγιής και στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν.

Ο διεθνής φόργουορντ, ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Μπασκόνια, με τον ίδιο να τελειώνει το ματς με 23 πόντους (πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟ), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Eurokinissi

Ο Μήτογλου, βοηθάει πολύ αμυντικά και επιθετικά. Είναι ψηλός και αθλητικός, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί το αντίπαλο καλάθι και να ανοίξει χώρους στα γκαρντ.

Από τα πρώτα του ματς δείχνει έτοιμος να κάνει τη διαφορά και σίγουρα όταν αποκτήσει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, θα είναι ακόμα μεγαλύτερος μπελάς για τις αντίπαλες άμυνες.

Μένουν τα προβλήματα – Να μειώσει τα λάθη

Προφανώς μετά από ένα καλό ματς, τα προβλήματα δεν παύουν να υπάρχουν στο 100%. Η Μπασκόνια που δεν μπορούσε λόγω απουσιών να κάνει μεγάλο rotation, κατάφερε να βάλει 81 πόντους στον Παναθηναϊκό.

Eurokinissi

Υπάρχει θέμα στην περιφερειακή άμυνα, το οποίο πρέπει σίγουρα να λυθεί άμυνα. Εκτός αυτού, η αναλογία σε λάθη και ασίστ, δεν είναι καλή.

Ο Παναθηναϊκός είχε 13 λάθη και 15 ασίστ. Από τις οποίες οι 7 (σχεδόν το 50%) ανήκαν στον Σλούκα. Είναι ένα ζήτημα αυτό για το «τριφύλλι» που σίγουρα πρέπει να βρει περισσότερες βοήθειες από τα γκαρντ του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό