18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός: Η πιο κανονική προετοιμασία επί Ιβάν και η επιτακτική ανάγκη για άμεση κάλυψη των κενών | Blog – Νίκος Αθανασίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πιο ενδιαφέρουσα προετοιμασία της εποχής Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό και την καθυστέρηση του Τριφυλλιού στις μεταγραφές του στόπερ και του κεντρικού μέσου.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό: Season3, episode1. Ο τρίτος κύκλος της παρουσίας του Σέρβου τεχνικού που αναμόρφωσε το Τριφύλλι και το επανέφερε στην κανονικότητα, ξεκινά από αύριο στην Αυστρία, στην έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας ενόψει της σεζόν 2023/2024.

Μία αγωνιστική περίοδος, στην οποία ο σύλλογος μπαίνει για πρώτη φορά μετά από καιρό, με απαιτήσεις και στόχους που αρμόζουν στο μέγεθος της ιστορίας του. Είσοδος σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης(όσο ψηλότερα τόσο το καλύτερο) και διάκριση σε αυτή και κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το Gazzetta θα είναι στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet.

Ο Παναθηναϊκός ως ποδοσφαιρικός οργανισμός βιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες της συνέχειας σε όλα τα επίπεδα. Ένας προπονητής για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο τιμόνι της ομάδας, ένα σύνολο που ξέρει πολύ καλά τα ”θέλω” του τεχνικού, διατήρηση του βασικού κορμού και ανάγκη μόνο για ποιοτικές επιλογές στις μεταγραφές που θα ανεβάσουν επίπεδο το σύνολο.

Αν το καλοσκεφτούμε, αυτή η προετοιμασία, η φετινή στο Bad Erlach της Αυστρίας, είναι η πιο κανονική επί των ημερών του Γιοβάνοβιτς. Σε σεζόν που έχει καλοκαιρινά προκριματικά και συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στη χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, αυτός ο ένας μήνας του ”χτισίματος” είναι εξόχως σημαντικός, είναι κομβικός για την μετέπειτα εικόνα της ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2021 στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός πήγε στην προετοιμασία με μία ομάδα που καμία σχέση δεν είχε με εκείνη που είδαμε στην συνέχεια, καθώς οι περισσότερες μεταγραφές ενσωματώθηκαν αργότερα(Παλάσιος, Βιτάλ, Μπρινιόλι, Λούντκβιστ, Σάρλια) ενώ στο ρόστερ υπήρχαν αρκετοί παίκτες που επί της ουσίας ήταν ”τελειωμένοι” για την ομάδα, όπως οι Σανκαρέ, Σαβιέρ, Αγιούμπ, Ενμπακοτό. Με ένα ρόστερ χωρίς ιδιαίτερο εσωτερικό ανταγωνισμό.

Πέρσι το καλοκαίρι, με τις αποχωρήσεις των Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ αλλά και με την καθυστερημένη έλευση βασικού δεκαριού(Μπερνάρντ), στόπερ(Μάγκνουσον) και φορ(Σπόραρ), ο Παναθηναϊκός πήρε αρκετούς πιτσιρικάδες στην αποστολή και πάλι οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές.

Φέτος; Τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπρινιόλι, Λοντίγκιν και Ξενόπουλος κάτω από τα δοκάρια. Στα αριστερά της άμυνας Χουάνκαρ και Μλαντένοβιτς, στα δεξιά Κώτσιρας και Βαγιαννίδης με μεταγραφή βασικού να αναμένεται. Σένκεφελντ και Μάγκνουσον στους στόπερ, αλλά εδώ υπάρχει μεγάλο κενό, για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω.

Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν οι Ρούμπεν, Ζέκα, Τσέριν, Τζούρισιτς, Κλεϊνχέισλερ, Τσοκάι, Τρουιγιέ. Στα εξτρέμ; Αϊτόρ, Παλάσιος, Μπερνάρντ, Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Και στη θέση του φορ οι: Σπόραρ, Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ.

Στις περισσότερες θέσεις υπάρχουν πληθώρα λύσεων και επιλογών, υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός, υπάρχει ποιότητα, αυτή η προετοιμασία είναι μακράν η πιο κανονική της τριετίας αλλά χρειάζονται ακόμη δύο πράγματα για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο ζητούμενο που πάντα πρέπει να είναι το τέλειο!

Η άμεση κάλυψη των δύο σημαντικών κενών που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Ένας εν δυνάμει βασικός στόπερ και ένας κεντρικός μέσος τοπ επιπέδου για να καλύψει το κενό της φυγής του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί το απόγευμα με μόνο δύο στόπερ πρώτης γραμμής και αυτό φυσιολογικό δεν είναι, υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτής της κίνησης, η αλήθεια είναι αυτή. Αν για παράδειγμα αυτός ο παίκτης αποκτηθεί μέσα στο επόμενο 48ώρο και την Τετάρτη βρίσκεται στην Αυστρία, μικρό το κακό.

Κάθε μέρα που περνά, όμως, είναι σημαντική. Το ίδιο ισχύει και για το ”8”, όπου θα πρέπει να είναι στην Αυστρία, να παίξει στα φιλικά, να προπονηθεί με την ομάδα, να προλάβει να ”δέσει” με τους υπόλοιπους.

Στο κομμάτι του timing, ο Παναθηναϊκός πήρε άριστα στην υπόθεση του ”10” με τον ερχομό του Τζούρισιτς, όπως και στο back up του Χουάνκαρ, με τον Μλαντένοβιτς. Ο στόπερ, ο κεντρικός μέσος είναι επιτακτική ανάγκη να καταφτάσουν στην Αυστρία όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όπως και ο δεξιός μπακ.

Ναι οι μεταγραφές δεν σου εξασφαλίζουν προκρίσεις, αλλά οι μεταγραφές σου ανεβάζουν την ποιότητα, τις διαθέσιμες ποιοτικές επιλογές και τις πιθανότητες της επιτυχίας, από την στιγμή που υπάρχει ένας πολύ καλός κορμός, μια ομάδα έτοιμη που πέρσι έφτασε μια… ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ούσα σε όλη την σεζόν στην κορυφή. Τα έχει πυροβολήσει πολλές φορές τα πόδια του σύλλογος στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, αμαρτία είναι να το ξανακάνει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό