19.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Παλαιστίνη: Σφυροκόπημα του Ισραήλ με ρουκέτες από την Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που  η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 150 ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ, ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από την πολεμική σύρραξη μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ένα κτίριο στο Τελ Αβίβ κατέρρευσε από πλήγματα με ρουκέτες και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Χαμάς, ανέφεραν από την αλλη ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σπίτι του επικεφαλής της Χαμάς, του Γιεχία Αλ Σινουάρ, στο Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Δεν έχουνε υπάρξει αναφορές για θύματα από αυτή την επίθεση.

2023. REUTERS/Amir Cohen

Εντωμεταξύ, σε τουλάχιστον 250 ανέρχεται ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η Χαμάς, μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αργά σήμερα το βράδυ έκανε λόγο για πάνω από 200 νεκρούς από επιθέσεις «τρομοκρατών που σφάγιασαν αμάχους»

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 1.452 άνθρωποι στο Ισραήλ νοσηλεύονται, εκτός των οποίων 18 σε κρίσιμη κατάσταση.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ αναμένεται να αυξηθεί.

Από την πλευρά του, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 232 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από σήμερα το πρωί στον παλαιστινιακό θύλακα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, ενώ  1.790 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ισραήλ: Έβγαλε τα «Σιδερένια Ξίφη» – «Στόχος να εξαλειφθούν όλοι οι τρομοκράτες»

“Εκατοντάδες” εισβολείς από τη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να μάχεται στην ισραηλινή επικράτεια εναντίον «εκατοντάδων» ενόπλων που έχουν «εισβάλει» στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Ρίτσαρντ Χεχτ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ο Ισραηλινός αξιωματούχος έκανε λόγο για «εκατοντάδες» εισβολείς, οι οποίο εισήλθαν από σήμερα το πρωί σε ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας και παραμένουν σε ισραηλινή επικράτεια μέχρι σήμερα το βράδυ.

«Αποτύχαμε στην συγκέντρωση πληροφοριών»

Εντωμεταξύ, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Γαλλία, Ραφαέλ Μόραβ αναγνώρισε σήμερα την πιθανότητα αποτυχίας των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών και την ανεπαρκή προετοιμασία της χώρας του απέναντι στην επίθεση της Χαμάς, σε συνεντεύξεις που έδωσε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

«Αν είχαμε την παραμικρή πληροφόρηση, θα είχαμε πάρει τα μέσα για να αντεπιτεθούμε. Θα ήμασταν έτοιμοι. Συνεπώς, πρέπει να υπήρξε μια αποτυχία σε επίπεδο πληροφοριών, δεν το κρύβω. Τώρα, αυτό που είναι σημαντικό είναι να δώσει μια ουσιαστική απάντηση σε αυτή την επίθεση», δήλωσε ο Ισραηλινός πρέσβης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

«Ελάχιστα προετοιμασμένοι»

«Μετά από αυτόν τον αιφνιδιασμό, δεν ήμασταν επαρκώς προετοιμασμένοι, μπορούμε ακόμη να πούμε ότι ήμασταν ελάχιστα προετοιμασμένοι», πρόσθεσε στο Europe 1 αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική χερσαία επίθεση της Χαμάς εντός της ισραηλινής επικράτειας.

«Θα πρέπει να ληφθούν μαθήματα», τόνισε ο Μόραβ, καθώς οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας είναι γνωστές για την αποτελεσματικότητά τους. «Στόχος είναι αυτό να μην επαναληφθεί», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό