16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Παιχνίδι της Χρονιάς το Outer Wilds

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να έχουν ακυρωθεί τα πάντα λόγω του κορονοϊού, όμως τα Βραβεία BAFTA Games 2020 διεξήχθησαν κανονικά, ακόμα κι αν μεταδόθηκαν διαδικτυακά μέσω live streaming στα κανάλια της BAFTA σε Youtube, Twitter, Facebook και Twitch.

Βέβαια, ο καθένας βρισκόταν στο σπίτι του, απ’ όπου έστελνε τις ευχές του και ευχαριστούσε τον κόσμο, τους δημιουργούς του game και φυσικά την Επιτροπή των Βραβείων. Το ίδιο ισχύει και για τον παρουσιαστή της τελετής, Ντάρα Ο’Μπρίαιν, ο οποίος έλεγε μερικά πράγματα για τα υποψήφια παιχνίδια σε κάθε κατηγορία.

Εν συνεχεία βλέπαμε τις υποψηφιότητες και ακολούθως το νικητήριο game. Κορυφαίο παιχνίδι της χρονιάς ψηφίστηκε το Outer Wilds, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 29 Μαΐου 2019 για PlayStation 4, Xbox One και PC από την Annapurna Interactive.

Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αφού κέρδισε άλλα δύο βραβεία, για την καλύτερη Original Property και ένα για τον καλύτερο σχεδιασμό παιχνιδιού. Έτσι, έφτασε τα τρία και συγκατοίκησε στην κορυφή των games με τα περισσότερα βραβεία μαζί με το Disco Elysium.

Το εν λόγω παιχνίδι, το οποίο κυκλοφόρησε από την ZA/UM στις 15 Οκτωβρίου 2019 για PC και μέσα στο 2020 για PlayStation 4, Xbox One, κέρδισε βραβεία για την καλύτερη μουσική, για το καλύτερο ντεμπούτο και για την καλύτερη αφήγηση, ενώ ήταν υποψήφιο στις περισσότερες κατηγορίες.

Από εκεί και πέρα, παρά τις πολλές υποψηφιότητες, δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε ένα βραβείο το εκ των κορυφαίων game, με τίτλο Call of Duty: Modern Warfare, ενώ στα κινητά αναδείχτηκε καλύτερο το Call of Duty: Mobile.

Ακόμη, δόθηκαν δύο βραβεία για καλύτερο Performer σε πρωταγωνιστικό και δεύτερο ρόλο, με τους Γκονζάλο Μάρτιν (Life Is Strange 2) και Μάρτιν Σούζαλο (Control) να είναι, αντίστοιχα, οι νικητές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Fellowship Βραβείο, που είναι το υψηλότερο τιμητικό βραβείο της BAFTA, κατέληξε στον άνθρωπο, που είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό του Death Stranding, Χιντέο Κοτζίμα, ο οποίος είναι δημιουργός της Kojima Productions.

Αναλυτικά οι νικητές των Βραβείων BAFTA Games 2020

Best Original Property: Outer Wilds

Best Music: Disco Elysium

Best Evolving Game: Path of Exile

Best Debut Game: Disco Elysium

Best Game: Untitled Goose Game

Best Game Design: Outer Wilds

Best Mobile: Call of Duty: Mobile

Best Animation: Luigi’s Mansion 3

Best Narrative: Disco Elysium

Best Artistic Achievement: Sayonara Wild Hearts

Best British Game: Observation

Best Audio Achievement: Ape Out

Best Multiplayer: Apex Legends

Best Game Beyond Entertainment: Kind Words (lo fi chill beats to write to)

Best Performer In A Supporting Role: Marti Suosallo in Control
Best Technical Achievement: Death Stranding

Best Performer In A Leading Role: Gonzalo Martin in Life Is Strange 2

Best Game: Outer Wilds

Fellowship Award: Hideo Kojima (Kojima Productions)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό