16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παιδί 4 ετών εσπευσμένα στο νοσοκομείο γιατί κατάπιε ένα κέρμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ένα σοβαρό περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι γιατροί σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς ένα 4χρονο παιδί μεταφέρθηκε εκεί έχοντας καταπιεί ένα κέρμα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με ένα αγοράκι, μόλις 4 χρονών, να μεταφέρεται εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ επειδή είχε καταπιεί ένα κέρμα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Το παιδί εισήχθη αμέσως στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, με τους γιατρούς να προχωρούν σε επείγουσα αφαίρεση του κέρματος, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Το παιδί είναι πλέον καλά στην υγεία του., ενώ το περιστατικό έγινε γνωστό από την ΩΡΛ κλινική του νοσοκομείου μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι να κάνετε αν παιδί καταπιεί κέρμα

Αν ένα παιδί καταπιεί κέρμα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Μην πανικοβληθείτε. Τα περισσότερα κέρματα περνάνε από τον πεπτικό σωλήνα χωρίς προβλήματα.Παρακολουθήστε το παιδί σας για 12-24 ώρες. Εάν δεν έχει κανένα σύμπτωμα, όπως πόνο, δυσκολία στην κατάποση ή εμετούς, τότε είναι πιθανό το κέρμα να περάσει από μόνο του.Εάν το παιδί σας έχει κάποιο σύμπτωμα, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν:

Πόνος στο θώρακα ή στο στομάχιΔυσκολία στην κατάποσηΕμετοίΠυρετόςΑιμορραγία από το στόμα ή τον πρωκτό

Εάν το κέρμα δεν περάσει από μόνο του μέσα σε 24 ώρες, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να κάνετε μια ακτινογραφία. Η ακτινογραφία θα βοηθήσει τον γιατρό να δει πού βρίσκεται το κέρμα και να αποφασίσει για την καλύτερη μέθοδο αφαίρεσής του.

Μέθοδοι αφαίρεσης νομίσματος:

Ενδοσκοπική αφαίρεση: Ο γιατρός σας εισάγει ένα ενδοσκόπιο από το στόμα ή τον πρωκτό για να αφαιρέσει το κέρμα.Χειρουργική αφαίρεση: Εάν το κέρμα είναι μεγάλο ή βρίσκεται σε δυσπρόσιτη θέση, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του.

Οδηγίες προς ναυτιλομένους:

Μην προσπαθήσετε να κάνετε το παιδί σας να κάνει εμετό. Αυτό μπορεί να μετακινήσει το κέρμα σε πιο επικίνδυνη θέση.Μην δώσετε στο παιδί σας τροφή ή υγρά που μπορεί να φράξουν τον οισοφάγο, όπως μπάρες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή μπισκότα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό