18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Χωρίς άγχος για νέα διάκριση η εθνική ομάδα πόλο γυναικών στην Ντόχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ρίχνεται χωρίς άγχος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Στις 13 Ιανουαρίου η εθνική ομάδα πόλο γυναικών νικούσε την Ιταλία με 7-6 στο Αϊντχόφεν κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μα κυρίως εξασφαλίζοντας την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από 16 χρόνια.

Απαλλαγμένη από το άγχος πρόκρισης στο «Παρίσι 2024» το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκινά την Κυριακή (4/2) τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Αρχή με τη Γαλλία

Η Ελλάδα μετέχει στον Β’ Όμιλο με αντιπάλους την Ισπανία, τη Γαλλία και την Κίνα. Η αρχή θα γίνει με τη Γαλλία, την Κυριακή (4/2, 11:00, ΕΡΤ 3), που προπονεί ο Τεό Λοράντος και την οποία η Ελλάδα νίκησε με 15-7 στις 9 Ιανουαρίου για τα προημιτελικά του ευρωπαίκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν. Στην πόλη της Ολλανδίας η Ελλάδα είχε παίξει και με την Ισπανία, γνωρίζοντας την ήττα με 13-5 στον ημιτελικό.

Η κορυφαία διάκριση για την εθνική ομάδα στη διοργάνωση είναι το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης το 2011.Υπάρχει επίσης ο χαμένος μικρός τελικός με τη Ρωσία στη Ρώμη το 2009, ενώ από το 2011 και μετά υπάρχουν δύο έκτες θέσεις (2013, 2015) ως οι καλύτερες παρουσίες.

Στην Ντόχα θα δοθούν και τα δύο τελευταία εισιτήρια από το τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το σύστημα διεξαγωγής – Οι όμιλοι

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά (12 Φεβρουαρίου).

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η και την 3η θέση θα δώσουν αγώνα πρόκρισης στις 10 Φεβρουαρίου για την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ οι τελευταίες θα αγωνιστούν για τις θέσεις 13-16.

Στην περίπτωση της εθνικής ομάδας αν τερματίσει στην 1η θέση του Β’ Ομίλου, στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του χιαστί αγώνα από το ζευγάρι Γ2-Δ3, με πιθανή αντίπαλο την Ουγγαρία, που αναζητά ένα από τα δύο τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν η Ελλάδα πάρει τη 2η θέση, τότε στον χιαστί αγώνα για να βρεθεί στα προημιτελικά θα συναντήσει την ομάδα που θα τερματίσει 3η στον Α’ Όμιλο.

Στο χειρότερο σενάριο, αν η εθνική ομάδα πάρει την 3η θέση ο αντίστοιχος αντίπαλός της θα είναι ο 2ος του Α’ Ομίλου, δηλαδή ή η πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, Ολλανδία ή η ολυμπιονίκης στο Τόκιο ομάδα των ΗΠΑ.

Α’ Όμιλος: Βραζιλία, ΗΠΑ, Καζακστάν, ΟλλανδίαΒ’ Όμιλος: Ισπανία, Ελλάδα, Κίνα, ΓαλλίαΓ’ Όμιλος: Σιγκαπούρη, Ουγγαρία, Αυστραλία, Νέα ΖηλανδίαΔ’ Όμιλος: Ιταλία, Νότια Αφρική, Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς

Mε τρεις φουνταριστές

Με δύο αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν θα παραταχθεί η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου

Στη 15άδα υπάρχουν τρεις φουνταριστές, οι Ασημάκη, Μυριοκεφαλιτάκη και Ξενάκη κι αυτό γιατί το τεχνικό τιμ θέλει να εκμεταλλευτεί την ικανότητα της αριστερόχειρας Ξενάκη να αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της περιφέρειας σε συγκεκριμένες επιθετικές στιγμές.

Αναλυτικά η 15άδα της εθνικής γυναικών για τη Ντόχα: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελενα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαρία Πάτρα, Ειρήνη Νίνου, Βάσω Πλευρίτου, Αθηνά Γιαννοπούλου, Έλενα Ελληνιάδη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και Φωτεινή Τριχά.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

08:00 Καζακστάν-Βραζιλία (Α’ Όμιλος)09:30 Κίνα-Ισπανία (Β’ Όμιλος)11:00 Ελλάδα-Γαλλία (Β’ Όμιλος)12:30 Αυστραλία-Σινγκαπούρη (Γ΄ Όμιλος)14:00 Ουγγαρία-Νέα Ζηλανδία (Γ΄ Όμιλος)15:30 Μεγάλη Βρετανία-Ιταλία (Δ΄ Όμιλος)18:00 ΗΠΑ-Ολλανδία (Α΄ Όμιλος)19:30 Νότια Αφρική-Καναδάς (Δ΄ Όμιλος)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό