23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς – Διπλή διάκριση για το Kia EV9!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα 20α γενέθλια του διαγωνισμού World Car of the Year είναι το Kia EV9 που κατάφερε μία εντυπωσιακή διπλή νίκη. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια μίας τελετής στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. το Kia EV9 εξασφάλισε τον τίτλο όχι μόνο του Παγκόσμιου Ηλεκτρικού της Χρονιάς αλλά και του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Εκατό διακεκριμένοι εκπρόσωποι του ειδικού τύπου που εκπροσωπούν 29 χώρες αναγνώρισαν τον καινοτόμο σχεδιασμό του EV9, το ευρύχωρο 7-θέσιο εσωτερικό του, το προηγμένο κινητήριο σύνολο (καθώς το μοντέλο είναι το πρώτο της Kia που εξοπλίζεται με την 4η γενιά τεχνολογίας μπαταριών) και την ανταγωνιστική τιμή.

“Είναι τεράστια τιμή για εμάς το γεγονός ότι το EV9 αναδείχθηκε World Car of the Year και World Electric Vehicle. Αυτός ο θρίαμβος είναι απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσης μας για τεχνολογία αιχμής και σχεδιαστική τελειότητα. Η επιτυχία του Kia EV9 είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς για να συνεχίσουμε να παράγουμε εξαιρετικά οχήματα που επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία για τους πελάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο.”
Δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της κορεατικής μάρκας, Ho Sung Song. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη νίκη της Kia στον θεσμό καθώς ο τίτλος του WCOTY είχε απονεμηθεί στο Telluride το 2020 ενώ την ίδια χρονιά, το αμιγώς ηλεκτρικό Soul είχε αναδειχθεί World Urban Car και το 2023 το EV6 GT ήταν το World Performance Car of the Year. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι ο τελευταίος τίτλος πήγε φέτος στο επίσης 100% ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων! Ούτε το Kia EV9 είναι ξένο στις διακρίσεις αφού η εντυπωσιακή λίστα κατακτήσεων του περιλαμβάνει 5 διακρίσεις στα iF Design Awards,  τη νίκη στην κατηγορία “Οικογενειακά Αυτοκίνητα” στα Golden Steering Wheel Awards, τον τίτλο του North American Utility Vehicle of the Year, του Women’s Worldwide Car of the Year καθώς και αυτόν του “Best Premium SUV” στα βραβεία Newsweek Autos Awards.
Ενημερωτικά, να αναφέρουμε ότι στα φετινά World Car of the Year, ο τίτλος του World Urban Car πήγε στο Volvo EX30 που κατάφερε να κερδίσει το BYD Dolphin και το Lexus LBX, η BMW i5/5 Series αναδείχθηκε World Luxury Car ενώ το Toyota Prius κέρδισε το βραβείο για το World Car Design of the Year.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό