19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για σεξουαλική παρενόχληση!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μαρκ Όφερμαρς, πρώην παίκτης και διευθυντής ποδοσφαίρου του Άγιαξ, τιμωρήθηκε με μονοετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης  εργαζόμενης στον «Αίαντα».

Η Αθλητική δικαστική αρχή της Ολλανδίας έκρινε ένοχο τον 50χρονο τον περασμένο Νοέμβριο, αφού είχαν εξεταστεί 300 σελίδες με μηνύματα WhatsApp, που στάλθηκαν σε περίοδο 3.5 ετών και είχαν κυρίως σεξουαλικό περιεχόμενο. Έτσι, τιμωρήθηκε για έναν χρόνο αποκλεισμό από το ολλανδικό ποδόσφαιρο και για έναν ακόμη με διετή αναστολή.

Εντούτοις, η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB) επικοινώνησε με τη FIFA, η οποία αποφάσισε να του επιβάλλει του Όφερμαρς παγκόσμια απαγόρευση από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Υπενθυμίζεται πως ο βετεράνος διεθνής εξτρέμ είχε καταγγελθεί από τον τότε γενικό διευθυντή του Άγιαξ, αλλά και πρώην συμπαίκτη του, Έντγουιν Φαν ντερ Σαρ, με τον «Αίαντα» να προσλαμβάνει έναν δικηγόρο για να ερευνήσει την υπόθεση.

Η αναφορά του Άγιαξ αναφέρει πως ο Μαρκ Όφερμαρς είχε προσεγγίσει 10-15 γυναίκες με μηνύματα, τα οποία δεν αφορούσαν τη δουλειά, ωστόσο καταδικάστηκε μόνο γι’ αυτά που παρουσίασε μία γυναίκα στον πρώην τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπό αυτήν την σκιά των όσων έλαβαν μέρος, ο Όφερμαρς αποχώρησε από τον Άγιαξ τον Φεβρουάριο του 2022, ωστόσο μερικές εβδομάδες αργότερα συζήτησε με τον τότε πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου για την πιθανή επιστροφή του. Δύο μήνες αργότερα, εν τέλει προσελήφθη ως τεχνικός διευθυντής στην Αντβέρπ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό