20.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό: Παίρνει πίσω τη μαύρη ζώνη του 9ου Dan από τον Πούτιν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό παίρνει πίσω τη μαύρη ζώνη του 9ου νταν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στα νιάτα του είχε ασχοληθεί με το τζούντο, υπήρξε πρωταθλητής στο Λένινγκραντ, τη σημερινή Αγία Πετρούπολη και το 2008 είχε πάρει μέρος σε εκπαιδευτικό βίντεο με τίτλο «Ας μάθουμε τζούντο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος, μετά τη συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την αναστολή της ιδιότητας του Πούτιν ως επίτιμου προέδρου και πρέσβη της.

Και σειρά πήρε η παγκόσμια ομοσπονδία ταεκβοντό, που τον Νοέμβριο του 2013 είχε απονείμει στον πρόεδρο της Ρωσίας τιμητική μαύρη ζώνη του 9ου νταν.

Ο 70χρονος σήμερα Πούτιν επισκεπτόμενος τη Νότια Κορέα για να προωθήσει τα σχέδια νέας σιδηροδρομικής εμπορικής διαδρομής Ασίας-Ευρώπης, είχε λάβει τη μαύρη ζώνη των 9 Dan από τα χέρια του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας ταεκβοντό απ ο κ. «Δεν νομίζω ότι έχω κερδίσει τόσο υψηλό Dan, είχε δηλώσει ο Πούτιν σε μια ενέργεια που είχε σχολιαστεί ποικιλότροπα.

Παρότι δεν είχε σχέση με το άθλημα, βρέθηκε με τη μαύρη ζώνη του 9ου dan, ένα άπιαστο όνειρο, «ακόμα και για τον Τσακ Νόρις, που είχε μείνει στο 8ο Dan», όπως είχε γραφτεί σε δημοσιεύματα εκείνων των ημερών.

Η ανακοίνωση της World Taekwondo

«Η παγκόσμια ομοσπονδία ταεκβοντό καταδικάζει σθεναρά τις βάναυσες επιθέσεις σε αθώες ζωές στην Ουκρανία, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το όραμά μας “Η Ειρήνη είναι πιο πολύτιμη από τον Θρίαμβο” και τις αξίες του σεβασμού και της ανεκτικότητας που πρεσβεύει το άθλημα.

Από αυτή την άποψη, η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε να αποσύρει την τιμητική μαύρη ζώνη του 9ου dan που απονεμήθηκε στον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν τον Νοέμβριο του 2013.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, καμία εθνική σημαία ή ύμνος της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας δεν θα επιδεικνύεται ούτε θα παίζεται σε εκδηλώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Το World Taekwondo και η Ευρωπαϊκή Ένωση Taekwondo δεν θα διοργανώσουν ούτε θα αναγνωρίσουν εκδηλώσεις Taekwondo στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Οι σκέψεις μας είναι με τον λαό της Ουκρανίας και ελπίζουμε σε ένα ειρηνικό και άμεσο τέλος αυτού του πολέμου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό