16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας η 9η Φεβρουαρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Εάν η πίτσα είναι μια από τις αγαπημένες σας διατροφικές συνήθειες, ε τότε σήμερα έχετε έναν πολύ καλό… λόγο για να παραγγείλετε (ή να την ετοιμάσετε στο σπίτι).

Η 9η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας, μια ημέρα… γιορτής για όλους τους λάτρεις του δημοφιλούς fast food. Η Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας είναι ένας ετήσιος εορτασμός αφιερωμένος στην… νοστιμιά της πίτσας. Είναι μια ημέρα κατά την οποία οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να απολαύσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις και στυλ πίτσας. Είτε προτιμάτε την κλασική  Μαργαρίτα, το πεπερόνι, τα λαχανικά ή κάτι πιο εξωτικό, η Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας είναι η τέλεια δικαιολογία για να απολαύσετε ένα, δύο ή περισσότερα κομμάτια.

Η πίτσα λέγεται ότι πρωτοεμφανίστηκε το 997 μ.Χ. στη Γκαέτα, νότια της Ρώμης, με βάση ένα λατινικό χειρόγραφο. Όμως, η σύγχρονη εκδοχή της φέρεται να βασίστηκε σε μια γαστρονομική δημιουργία του Ραφαέλε Εσπόζιτο, ενός φούρναρη από τη Νάπολη. Άλλοι ιστορικοί, πάλι, υποστηρίζουν ότι οι πωλητές του δρόμου στη Νάπολη μαγείρευαν πλατύ ψωμί με επικάλυψη πολύ νωρίτερα από τον Εσπόζιτο.

Επίσης, θρυλείται ότι ο Ιταλός βασιλιάς Ουμπέρτο Α’ και η βασίλισσα Μαργαρίτα επισκέφθηκαν τη Νάπολη το 1889, «βαφτίζοντας» ουσιαστικά την Pizza Margherita την πιο γνωστή πίτσα όλων. Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η πίτσα εξαπλώθηκε με καταιγιστικό ρυθμό στην Αμερική όπου απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα σαν ένα νόστιμο και γρήγορο φαγητό. Περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια πίτσες υπολογίζεται ότι ψήνονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και υπολογίζεται ότι 350 κομμάτια τρώγονται κάθε δευτερόλεπτο!

Η Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας καθιερώθηκε το 2000 και από τότε κάθε χρόνο εορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου. Αυτή η ημερομηνία δίνει στους απανταχού λάτρεις της πίτσας έναν… σοβαρό λόγο να χαρούν και να απολαύσουν τις αγαπημένες τους γευσεις. Είναι μια ημέρα για να εκτιμήσουν τη μαγειρική τέχνη που συντελεί στη δημιουργία της τέλειας πίτσας.

 

🍕 Happy National Pizza Day 🍕

Join the festivities by sharing your all-time favorite Bella pizza in the comments, and you might just win a FREE Pizza voucher!

Comment your pizza pick and keep an eye on your DMs for a surprise! 👀🍕 pic.twitter.com/BSqu97mrhC

— Bella Italia (@BellaItalia_UK) February 9, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό