30.8 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Παγκοσμίο Κύπελλο 2022: Παρίσι-Ντόχα με ποδήλατο για χάρη της Γαλλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο Γάλλοι φίλαθλοι ταξιδεύουν με ποδήλατο από το Παρίσι στη Ντόχα, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας, για την υπεράσπιση του τίτλου της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (20/11-18/12).

Ο Μεντί Μπελαμίσα, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, και ο Γκαμπριέλ Μάρτιν, τηλεοπτικός παραγωγός, αναχώρησαν από το «Stade de France» στο Παρίσι, στις 20 Αυγούστου, και έχουν διανύσει περίπου 5.000 χιλιόμετρα με τα ποδήλατά τους. Οι δύο τους σκέφτηκαν την ιδέα αυτή καθώς πήγαιναν με ποδήλατο στην Ιταλία για έναν αγώνα του Nations League πέρυσι, και τώρα ελπίζουν να ολοκληρώσουν το μακρινό ταξίδι τους πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της Γαλλίας με την Αυστραλία, στις 22 Νοεμβρίου.

«Με αυτό το ταξίδι είμαστε σε θέση να προωθήσουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, έναν άλλο τρόπο ταξιδιού και μπορούμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι χρησιμοποιώντας τα πόδια σου μπορείς να γνωρίσεις τόσες πολλές περιπέτειες γύρω από τον τόπο σου ή ίσως και παραπέρα», είπε στο Reuters ο 26χρονος Μπελαμίσα.

Οι ποδηλάτες, που διανύουν 120 χιλιόμετρα την ημέρα, έφτασαν στην Ιορδανία αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια θα διασχίσουν τη Σαουδική Αραβία, πριν φτάσουν στη Ντόχα.

Ο Μάρτιν είπε ότι η αντιμετώπιση διαφορετικών εδαφών στο τρίμηνο μεγάλο ταξίδι ήταν ένα ιδιαίτερο εγχείρημα: «Η κύρια πρόκληση είναι να καλύψεις μια τεράστια απόσταση. Μερικές φορές είναι επίπεδη, αλλά μερικές φορές υπάρχουν μεγάλες ανηφόρες», είπε στο Reuters.

Η Γαλλία, που κληρώθηκε στον 4ο όμιλο, θα αντιμετωπίσει επίσης τη Δανία και την Τυνησία. «Ο Γκάμπριελ κι εγώ, δεν θα ήμασταν με τα ποδήλατά μας αυτή τη στιγμή στην Ιορδανία, αν δεν πιστεύαμε ότι η Γαλλία θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε ο Μπαλαμίσα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό