18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πέταξε από την Δανία στις ΗΠΑ χωρίς εισιτήριο και διαβατήριο και δεν θυμάται πώς

Ειδήσεις Ελλάδα

Αμερικάνοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν έναν άνδρα ότι ήταν λαθρεπιβάτης αφού αποβιβάστηκε στο Λος Άντζελες από πτήση της Κοπεγχάγης χωρίς εισιτήριο ή διαβατήριο.

Ο Σεργκέι Οτσιγκάβα, 46 ετών, είχε μαζί του ισραηλινές και ρωσικές ταυτότητες, όπως δείχνουν τα πρόσφατα έγγραφα τιμολόγησής του, αλλά η υπηκοότητά του είναι προς το παρόν άγνωστη, μάλιστα, οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν προσπάθησε να κρυφτεί στο αεροπλάνο και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους επιβάτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των 12 ωρών.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και αναμένεται να δικαστεί αργότερα αυτόν τον μήνα.

Αφού έφτασε στο Λος Άντζελες στις 4 Νοεμβρίου, ο κ. Ochigava είπε αρχικά στους τελωνειακούς των ΗΠΑ ότι άφησε το διαβατήριό του στο αεροπλάνο, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ διαβατήριο, με τις αρχές να μην μπορούν να βρουν κανένα αρχείο για κράτηση στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ ή, ακόμη, ότι είχε ζητήσει βίζα για είσοδο.

Σε συνεντεύξεις με αμερικανούς ερευνητές, ο επιβάτης είπε ότι «ίσως να είχε αεροπορικό εισιτήριο… αλλά δεν ήταν σίγουρος», σύμφωνα με το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, προσθέτοντας ότι δεν θυμάται πώς βρέθηκε σε πτήση της Scandinavian Airlines προς τις ΗΠΑ, εξηγώντας ότι δεν είχε κοιμηθεί για τρεις ημέρες και δεν ήξερε πώς πέρασε από την ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Δανίας.

Οι αρχές του Λος Άντζελες δεν μπόρεσαν, επίσης, να προσδιορίσουν πώς βρέθηκε αρχικά στη Δανία πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος είπε ότι εργάστηκε για τελευταία φορά ως οικονομολόγος στη Ρωσία «πολύ καιρό πριν».

Τα μέλη του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας είπαν ότι μετακινήθηκε σε όλο το αεροπλάνο, αλλάζοντας θέσεις αρκετές φορές, ωστόσο, ούτε παρατήρησαν ότι είχαν έναν επιπλέον επιβάτη στην πτήση, μέχρι τη στιγμή που επικοινώνησαν οι ανακριτές.

Ο κ. Οτσιγκάβα «ζήτησε δύο γεύματα κατά τη διάρκεια κάθε γεύματος και κάποια στιγμή προσπάθησε να φάει τη σοκολάτα που ανήκε σε μέλη του πληρώματος καμπίνας», ανέφερε το κατηγορητήριο.

Ένας αεροσυνοδός είπε στους ερευνητές ότι φαίνεται ότι «προσπαθούσε να μιλήσει με άλλους επιβάτες στην πτήση, αλλά οι περισσότεροι από τους επιβάτες τον αγνόησαν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό