23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πέταξαν σούπα στη Μονα Λίζα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα Κυριακή (28/1) στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι όταν δύο ακτιβίστριες πέταξαν σούπα στον προστατευμένο με γυαλί πίνακα της Μόνα Λίζα.

Συγκεκριμένα, δύο νεαρές γυναίκες που αυτοχαρακτηρίζονται ως ακτιβίστριες πέταξαν ντοματόσουπα σε έναν από τους πιο διάσημους πίνακες στον κόσμο, τη Μόνα Λίζα, προκαλώντας πανικό, όχι μόνο στο μουσείο αλλά και στα social media.

Όπως αποτυπώνεται χαρακτηριστικά σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter και ήδη έχει γίνει viral, Βίντεο οι δύο διαδηλώτριες φαίνονται να φωνάζουν υπέρ των «υγιεινών και βιώσιμων τροφίμων».

«Τι είναι πιο σημαντικό; Η τέχνη ή το δικαίωμα στην υγιεινή και βιώσιμη τροφή; Το αγροτικό μας σύστημα είναι άρρωστο», ακούγονται να φωνάζουν οι δύο γυναίκες αφού πρώτα είχαν πετάξει σούπα σε έναν από τους πιο σημαντικούς πίνακες στην ιστορία της ανθρώπινης τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες επιθέσεις σε σημαντικά έργα τέχνης έχουν γίνει κατ’ επανάληψη από ακτιβιστές. Ο διάσημος πίνακας με την τεράστια αξία προστατεύεται με ειδικό τζάμι και δεν προβλέπεται η επίθεση να του έχει προκαλέσει ζημιά.

Μάλιστα, ο πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που είχε αγοράσει ο βασιλιάς Φραγκίσκος της Γαλλίας το 1518, είχε δεχθεί ανάλογη επίθεση τον Μάιο του 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό