20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πέρασε σαν σίφουνας η ΑΕΚ από το Ηράκλειο και πάτησε κορυφή

Ειδήσεις Ελλάδα

Κυριάρχησε, επιβλήθηκε, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πέρασε πειστικά από το Ηράκλειο η ΑΕΚ, επικρατώντας με 3-0 επί του ΟΦΗ. Η «Ένωση» με αυτή την νίκη πάτησε στη κορυφή της Super League με 56 βαθμούς, στο +1 από τον Παναθηναϊκό που παίζει το βράδυ της Δευτέρας με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να απειλεί με κεφαλιά του Ντίκο στο 18′. Μετά το εικοσάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και στο 27′ ο Μανδάς απέκρουσε το σουτ του Γκατσίνοβιτς.

Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 43′. Ο Μάνταλος έπαιξε γρήγορα ένα φάουλ έξω από την περιοχή για τον Άμραμπατ, το γύρισμα του οποίου από τα δεξιά βρήκε στον Πασαλίδη και κατέληξε στο πλεκτό. Οι Κρητικοί, πάντως, στα… καπάκια είχαν δύο καλές στιγμές αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε τα σουτ των Μπάκιτς και Μπαλογιάννη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και ήταν πιο αποτελεσματική. Ο Άμραμπατ στο 49′ με ωραίο διαγώνιο σουτ μετά το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ έκανε το 2-0 και ο Γκατσίνοβιτς μετά από ασίστ του Μάνταλου με ωραίο πλασέ σκόραρε το 3-0 στο 62′, «σφραγίζοντας» τη νίκη της ομάδας του.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Μεγιάδο στο 73′ να χάνει ευκαιρία για να μειώσει ενώ στο 85′ ο Μανδάς νίκησε τον Φαν Βέερτ σε τετ-α-τετ για το 4-0.

Το 3-0 υπέρ της ΑΕΚ έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τους «κιτρινόμαυρους» να στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό