20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πέρασε «αλώβητος» ο ΠΑΟΚ από την Λεωφόρο και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά – Δείτε τα highlights

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ασπρόμαυροι πήραν ισοπαλία 1-1 στην έδρα του Παναθηναϊκού και θα αντιμετωπίσουν στους «4» την Λαμία

Ο ΠΑΟΚ για τρίτο σερί παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό παρέμεινε… αλώβητος, αφού η αποψινή ισοπαλία με 1-1 στην Λεωφόρο του δίνει στην πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι ασπρόμαυροι είχαν επικρατήσει με 2-0 στην Τούμπα και έτσι θα αντιμετωπίσουν στους «4» του θεσμού την Λαμία. Αν προκριθούν και στον τελικό, τότε θα βρούνε αντίπαλο μία ομάδα εκ των Ολυμπιακού ή ΑΕΚ.

Το ματς

Ο δικέφαλος του Βορρά άντεξε στην πίεση και στο γρήγορο γκολ του «τριφυλλιού» (18’ Τσέριν) και βρήκε το δικό του «χρυσό» τέρμα στο 78’ με το εύστοχο πέναλτι του Νέλσον Ολιβέιρα, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4», όπου τον περιμένει σε διπλά ματς η Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με φουλ ένταση, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ και μόλις στο 5’ πάτησε στην περιοχή με τον Βαγιαννίδη, ο οποίος γύρισε την μπάλα σ’ ένα σημείο που έδιωξε η άμυνα του ΠΑΟΚ, προς τον Τσόκαϊ που σούταρε με τη μία, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά.

Ο ΠΑΟΚ «απορρόφησε» την αρχική πίεση του Παναθηναϊκού και στο 17’ είχε τη δική του, πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, όταν από γρήγορη αντεπίθεση και πρώτο διώξιμο στην προσπάθεια του Κωνσταντέλια, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σούταρε δυνατά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Στο 18’ ο Παναθηναϊκός πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ο Πούχατς έσπασε την μπάλα εσωτερικά προς τον Τσέριν που έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ στη γωνία του Κοτάρσκι, κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους».

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και να πλησιάσει την περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά το έκανε περισσότερο με στατικές φάσεις. Σε μία τέτοια στο 39’ ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά μέσα απ’ την περιοχή, αλλά ο Λοντίγκιν είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Μαντσίνι. Στο 54’ σε σέντρα του Παλάσιος από τα δεξιά, ο Μαντσίνι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά έστειλε την μπάλα εκτός εστίας, περιγράφεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο 64’ ο Κοτάρσκι μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Τσέριν, ενώ στο 74’ μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν έδιωξε, ο Ίνγκασον έκανε το σουτ, αλλά ο Σάντσες με τάκλιν έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ.

Στο 76’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τσέριν από κεφαλιά του Σβαμπ, το οποίο πιστοποιήθηκε από το VAR κι ο Ολιβέιρα με ψυχραιμία από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε στο 78′ το τελικό 1-1, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηλε ο Τόμας για χτύπημα στο πρόσωπο του Σάρλια, μετά από την χρήση του VAR.

Διαιτητής: Βιλιάνεν (Φινλανδία)Κίτρινες: Κουρμπέλης, Βαγιαννίδης, Σπόραρ, Σάρλια, Τσέριν – Ολιβέιρα, Αουγκούστο, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, ΤάισονΑποβολές: Μπράντον Τόμας (90’+1’ απευθείας κόκκινη)

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66′ Σάντσες), Πούχατς (80′ Χουάνκαρ), Τσέριν, Ρούμπεν, Τσόκαϊ (46′ Μαντσίνι), Παλάσιος (80′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (66′ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες (86′ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46′ Σβαμπ), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (88′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (88′ Μπράντον Τόμας).

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό