23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πέντε γνωστοί ξένοι που έπαιξαν Ελλάδα και ξέμειναν από ομάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ άφησε ελεύθερο τον Νασίμ Χνιντ, ο οποίος μπήκε στο κλαμπ παικτών που έχουν περάσει από το Big-4, αλλά τον φετινό Ιανουάριο έγιναν free agents χωρίς να καταφέρουν ακόμα να βρουν την επόμενη ομάδα τους.

Η ΑΕΚ άφησε ελεύθερο τον Νασίμ Χνιντ, ύστερα απ’ τη διακοπή του δανεισμού του στην Αλ Σαλίγια του Κατάρ. Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει στην ομάδα που επιθυμεί ως ελεύθερος, εκτός αν πέσει στις παγίδες άλλων πέντε ελεύθερων παικτών που έχουν περάσει από τη Super League Interwetten τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν ομάδα.

Ποδοσφαιριστές που όλοι γνωρίζουν, που αποχώρησαν από τις προηγούμενες ομάδες τους μέσα στον Ιανουάριο με στόχο να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους πιο εύκολα ως free agents, όμως ξέμειναν ως ελεύθεροι ακόμα και τώρα που τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου έχουν κλείσει το χειμερινό μεταγραφικό “παράθυρο”. Το SPORT24 παρουσιάζει πέντε από αυτές τις περιπτώσεις.

Χουάν Πάμπλο Πίνο (Ολυμπιακός)

Ο Κώστας Μήτρογλου και ο Χουάν Πάμπλο Πίνο του Ολυμπιακού με το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας 2012-2013 έπειτα από τον τελικό κόντρα στον Αστέρα στο Ολυμπιακό Στάδιο | Σάββατο 11 Μαΐου 2013
INTIME SPORTS

Το ταλέντο δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος είχε μία πολύ καλή καριέρα στη Μονακό, πριν αρχίσουν τα προβλήματά του στην Ευρώπη. Η μετακίνησή του στη Γαλατάσαραϊ δεν είχε την έκβαση που θα ήθελε, με τους Τούρκους να προσπαθούν να τον ξεφορτωθούν ουκ ολίγες φορές. Τον Ιούλιο του 2012 τον έδωσαν στη Μερσίν για μόλις 100.000 ευρώ, όμως τον Αύγουστο το συμβόλαιο λύθηκε κοινή συναινέσει. Οι συζητήσεις με τον Ολυμπιακό άρχισαν από τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο εντάχθηκε στους “ερυθρολεύκους”, όπου στο ντεμπούτο του με τη Βέροια είχε δύο ασίστ. Μέχρι το τέλος της σεζόν αγωνίστηκε άλλες πέντε φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο και το καλοκαίρι παραχωρήθηκε δανεικός στην Ιντεπεντιέντε του Μεντεγίν. Επέστρεψε το καλοκαίρι του 2014 για να μείνει ελεύθερος και να συνεχίσει στην Μπαστιά. Έπαιξε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 στην Κορσική και έκτοτε δεν πέρασε ποτέ μία σεζόν στην οποία τη μισή να μην είναι ελεύθερος. Τα εξάμηνά του (ή και λιγότερο) σε Ουνιβερσιτάριο (Περού), Αρέμα (Ινδονησία), Μπαρίτο Πουτέρα (Ινδονησία) τον έφεραν στο καλοκαίρι του 2018. Έμεινε χωρίς ομάδα για 2,5 χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 να υπογράψει στη Ρεάλ Καρταχένα της πατρίδας του. Ένα χρόνο μετά, ο “el mago”, όπως είναι το παρατσούκλι του εκεί, έμεινε ελεύθερος και ψάχνει ομάδα σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Αντρέ Πίντο (Παναθηναϊκός)

Ο Αντρέ Πίντο του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Λάτσιο για τη φάση των ομίλων του Europa League 2012-2013 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012
INTIME SPORTS

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στον Παναθηναϊκό για 1,5 σεζόν (2012-2014) ως ελεύθερος από την Πόρτο και ποτέ δεν έπεισε για τις δυνατότητές του. Αντιθέτως, όταν μετακινήθηκε στην Μπράγκα, είχε καλή παρουσία, με συνέπεια να πάρει μεταγραφή στη Σπόρτινγκ το καλοκαίρι του 2017. Με αυτές τις δύο ομάδες κατέκτησε δύο κύπελλα και δύο Taça da Liga για να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2019 με προορισμό την Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας. Από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 δεν είχε ομάδα. Τον περσινό χειμώνα υπέγραψε στη Φαρένσε, όπου έμεινε για έξι μήνες. Το καλοκαίρι ξανά δεν κατάφερε να βρει ομάδα, αλλά ως ελεύθερος πήγε στην Ντινάμο Βουκουρεστίου τον Σεπτέμβριο, απ’ την οποία έμεινε ελεύθερος στις αρχές Ιανουαρίου.

Κρίστιαν Νέμετ (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου)

Ο Κρίστιαν Νέμετ της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Αστέρα για τη Super League 2009-2010 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 18 Απριλίου 2010
INTIME SPORTS

Από τη Λίβερπουλ βρέθηκε στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού το καλοκαίρι του 2009. Σε ηλικία 20 ετών, ο Ούγγρος επιθετικός δεν έδειξε πολλά πράγματα λόγω τραυματισμών, όμως ένα χρόνο αργότερα ο Ολυμπιακός τον αγόρασε για 1.200.000 ευρώ. Τον παραχώρησε δανεικό στον Ολυμπιακό Βόλου στα μέσα της σεζόν και το καλοκαίρι του 2011 πήγε δανεικός στην ΜΤΚ, όπου άρχισε (με εντυπωσιακό τρόπο) την καριέρα του σε ηλικία 17 ετών. Από την ΜΤΚ κατέληξε στη Βάαλβαϊκ, μέχρι να λύσει το συμβόλαιό του με τους ‘ερυθρολεύκους’. Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε γυρολόγο, παίζοντας σε Ουγγαρία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Κατάρ και Σλοβακία. Τον Οκτώβριο του 2020 γύρισε στις ΗΠΑ για την Κολόμπους Κρου, η οποία δύο μήνες αργότερα στέφθηκε πρωταθλήτρια, με τον Νέμετ να βρίσκεται στον πάγκο για τον τελικό με τη Σιάτλ Σάουντερς. Το Ιανουάριο του 2021 έμεινε ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του όπου επιθυμεί, αλλά τελικά βρήκε ομάδα την Σεπτέμβριο. Η Ντέμπρετσεν τον φιλοξένησε μόλις για τέσσερις μήνες, αφού ύστερα από οκτώ αγώνες και δύο γκολ, στις 4 Ιανουαρίου λύθηκε το συμβόλαιό του.

Μάρσιο Αζεβέδο (ΠΑΟΚ)

Ο Μάρσιο Αζεβέδο του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018 στο γήπεδο Νέας Σμύρνης | Τρίτη 17 Απριλίου 2018
INTIME SPORTS

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ βρέθηκε στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2018 ως δανεικός από τη Σαχτάρ, στην οποία ανήκε για 3,5 χρόνια. Νωρίτερα πέρασε 1,5 σεζόν στη Μέταλιστ, έχοντας προϋπηρεσία σε Μποταφόγκο, Ατλέτικο Παραναένσε, Ζουβεντούδε και Φορταλέζα απ’ την πατρίδα του. Στον ΠΑΟΚ προοριζόταν για “διόσκουρος” του Λέο Μάτος, αγωνίστηκε μόλις σε τέσσερις αγώνες με τα κιλά του να γίνονται μεγαλύτερο αντικείμενο συζήτησης από τις εμφανίσεις του (έστω κι αν στο τέλος πανηγύρισε το κύπελλο). Η Σαχτάρ δεν τον πήρε ποτέ πίσω, αφού εκείνο το καλοκαίρι επέστρεψε στην πατρίδα του για την Ατλέτικο Παρανανένσε. Ύστερα από 1,5 γεμάτη σεζόν, το 2020 και το 2021 έπαιξε συνολικά σε μόλις 29 αγώνες, με συνέπεια να μείνει ελεύθερος τον Ιανουάριο.

Σεμπά (Ολυμπιακός)

Ο Σεμπά του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Αστέρα για τη Super League 2017-2018 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” | Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017
INTIME SPORTS

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήρθε στην Ελλάδα από την Εστορίλ για 1.800.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2015. Στις θητείες του σε Κρουζέιρο, Πόρτο Β, Νασιονάλ Εσπόρτε της Βραζιλίας δεν είχε κάνει τη διαφορά, όμως ήταν ένας παίκτης που γνώριζε ο Μάρκο Σίλβα από τη συνύπαρξή τους στην πορτογαλική ομάδα. Η ταυτόχρονη άφιξή τους στον Ολυμπιακό είχε αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να πάρει αρκετές ευκαιρίες, αλλά όχι και να αποδώσει τα προσδοκώμενα. Την επόμενη σεζόν, παρά την προπονητική αστάθεια με Βίκτορ, Πάουλο Μπέντο, Βασίλη Βούζα και Τάκη Λεμονή, ο Σεμπά τα πήγε καλύτερα με τρία γκολ και δέκα ασίστ σε 26 αγώνες πρωταθλήματος. Τη σεζόν 2017-2018 κυμάνθηκε ξανά στη μετριότητα και το καλοκαίρι αποχώρησε ως δανεικός στην Τσονγκίνγκ Λιφάν της Κίνας. Επέστρεψε τον χειμώνα, αλλά πήρε μεταγραφή άμεσα στην Αλ Σαμπάμπ από τη Σαουδική Αραβία για 300.000 ευρώ. Στην ομάδα της Μέσης Ανατολής έμεινε για δύο χρόνια (αν και επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020 για να παντρευτεί την ηθοποιό Ευτυχία Σιδέρη) και έπειτα από 18 γκολ και επτά ασίστ σε 58 αγώνες, ο 29χρονος Βραζιλιάνος έμεινε ελεύθερος το φετινό Ιανουάριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό