23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο μικρότερος γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ντέξτερ Σκοτ ​​Κινγκ, ο νεότερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και της Κορέτας Σκοτ ​​Κινγκ, πέθανε τη Δευτέρα από καρκίνο του προστάτη στα 62 του χρόνια, ανακοίνωσε το King Center στην Ατλάντα.

Η σύζυγός του, Λία Ουέμπερ Κινγκ, είπε ότι πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. «Έδωσε τα πάντα και πολέμησε αυτή την τρομερή ασθένεια μέχρι τέλους. Όπως όλες τις προκλήσεις στη ζωή του, αντιμετώπισε και αυτό το εμπόδιο με γενναιότητα και δύναμη», είπε.

Ο Ντέξτερ Κινγκ γεννήθηκε στην Ατλάντα στις 30 Ιανουαρίου 1961 και πήρε το όνομά του από την εκκλησία των βαπτιστών της Λεωφόρου Dexter στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, όπου ο πατέρας του υπηρέτησε την πρώτη του ποιμαντική. Ήταν επτά ετών όταν ο πατέρας του δολοφονήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί το 1968.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη θλίψη που νιώθω από την απώλεια ενός άλλου αδερφού», είπε ο αιδεσιμότατος Δρ. Bernice A. King, Διευθύνων Σύμβουλος του King Center. «Προσεύχομαι για δύναμη για να ξεπεράσω αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή».

Ο Ντέξτερ Κινγκ ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και φοίτησε στο κολέγιο Morehouse στην Ατλάντα. Την εποχή του θανάτου του, διετέλεσε και πρόεδρος του King Center όπως επίσης και του King Estate. Ήταν ηθοποιός και υποδύθηκε τον πατέρα του στην τηλεοπτική ταινία του 2002 “The Rosa Parks Story”.

Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, ιδρυτής και πρόεδρος της οργάνωσης για τα πολιτικά δικαιώματα, το Εθνικό Δίκτυο Δράσης, δήλωσε ότι ήταν «πληγωμένος» όταν άκουσε τον θάνατο του Κινγκ.

«Ο Ντέξτερ ήταν μόλις επτά όταν ο ήρωάς του, το πρότυπό του και, το πιο σημαντικό, ο πατέρας του έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή», είπε ο Σάρπτον. «Μετέτρεψε αυτόν τον πόνο σε ακτιβισμό και αφιέρωσε τη ζωή του στην προώθηση του ονείρου που είχαν ο Μάρτιν και η Κορέτα Σκοτ ​​Κινγκ για τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και όλες τις επόμενες γενιές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό