16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πέθανε ο Κώστας Καζάκος | Gossip-tv.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη συνάντησή τους ήταν σε ένα ραδιοφωνικό θέατρο και η άλλη σε μία ταινία του Ερρίκου Θαλασσινού. Δύο συναντήσει όμως που (όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Κώστας Καζάκος) «ήταν σαν να μην είχαν συμβεί ποτέ». Ήταν Οκτώβριος του ‘67. Έναν χρόνο αργότερα, ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας. Από τη λιτή τελετή, στον Άγιο Χαράλαμπο της γειτονιάς τους, απουσίαζαν οι φωτογράφοι ενώ καλεσμένοι ήταν μόνο στενοί φίλοι και συγγενείς.

Η Τζένη Καρέζη είχε επιλέξει ένα μίνι νυφικό ενώ τα μαλλιά της στόλιζαν λευκά λουλούδια. Μετά τον γάμο ακολούθησε γεύμα στη βεράντα του σπιτιού του ζευγαριού. «Θα ήθελα να είχα γνωρίσει πιο πριν τον Κώστα. Να είχα κερδίσει τα χαμένα χρόνια. Τίποτα άλλο. Βλέπεις εγώ σε όλη μου τη ζωή περίμενα τον Κοζάκο. Δεν τον είχα βρει και περιπλανιόμουν», είχε εξομολογηθεί η ίδια.

Τον Απρίλιο του 1969 η ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιου τους Κωνσταντίνου. «Τα πιο συγκινητικά Χριστούγεννα ήταν εκείνα του ‘ 69. Είχα γεννήσει τον γιο μου και ήταν κάπου 8-9 μηνών. Αυτή η αίσθηση, ότι ένα μωράκι ήταν δίπλα στο δέντρο το χριστουγεννιάτικο, ήταν καταπληκτική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πρώτα Χριστούγεννα με το παιδί μου», είχε παραδεχτεί η Τζένη Καρέζη σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις.

Η Καρέζη διαγνώστηκε με καρκίνο τη θεατρική χρονιά 1988-69 όταν πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Βυσσινόκηπος» του Τσέχοφ μαζί με τον Κώστα Καζάκο. Οι παραστάσεις του ζευγαριού διακόπηκαν και η ηθοποιός ταξίδεψε στο εξωτερικό για εξετάσεις. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει… Τον Μάιο του 1992, δύο μήνες πριν από τον θάνατό της, η Τζένη Καρέζη ανέφερε σε επιστολή της προς τον Τύπο: «Θέλω να ζω με τους δικούς μου”, θέλω να κάνω τη λατρεμένη μου δουλειά. Θέλω να προσφέρω. Να αγαπώ και να με αγαπούν. Δεν χάνονται αυτά. Δεν πρέπει να χαθούν. Δεν θέλω να χαθούν. Και πάντα θα ελπίζω». Και τελικά, το ζευγάρι το χώρισε μόνο ο θάνατος

Ο γάμος με την τελευταία σύντροφό του και η οικογενειακή τραγωδία

Το 1997, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο της Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος γνώρισε και παντρεύτηκε μία άλλη Τζένη, την ηθοποιό Τζένη Κόλλια με την οποία αποφάσισαν πως ήθελαν να αποκτήσουν πολλά παιδιά. Μαζί λοιπόν απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Αλέξανδρο που γεννήθηκε το 1997, την Αρτέμιδα-Γεωργία που ήρθε στον κόσμο έναν χρόνο μετά, την Ηλέκτρα που γεννήθηκε το 2002 και τη Μάγια που ολοκλήρωσε την ευτυχία του ζευγαριού το 2008. Στο μεταξύ όμως, το ζευγάρι πέρασε μία πολύ μεγάλη δοκιμασία και τον ανείπωτο πόνο του να χάσει ένα παιδί, τη δευτερότοκη Αρτέμιδα η οποία στην ηλικία των μόλις οκτώ μηνών, αμέσως μετά τη βάπτισή της, διαγνώστηκε με μία σπάνια ασθένεια. Έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουνίου 1999 βυθίζοντας το ζευγάρι στο απόλυτο πένθος. Στάθηκαν όμως ξανά όρθιοι και απέκτησαν άλλες δύο κόρες που τους έκαναν περήφανο κάθε μέρα όπως και τα υπόλοιπα παιδιά τους.

Τα βραβεία, οι διακρίσεις, η αστείρευτη ενέργεια

Ο Κώστας Καζάκος, παρά τις αμέτρητες επιτυχίες του, δεν επαναπαύτηκε ποτέ στις δάφνες του. Το πρώτο βραβείο για το σπουδαίο ταλέντο του ήρθε το 1967 όταν τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών. Το 1973 κατέκτησε το Α΄ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη θεατρική παραγωγή που αφορούσε στη «Λυσιστράτη». Επίσης, τιμήθηκε με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών για το σύνολο της προσφοράς του. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό και μάλιστα το 2007 και το 2009, εκλέχθηκε στις εκλογές βουλευτής με το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό