24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Whitesnake

Ειδήσεις Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 χρονών, ο Μπέρνι Μάρσντεν, ο πρώτος κιθαρίστας των Whitesnake.

«Εκ μέρους της οικογένειάς του, με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Μπέρνι Μάρσντεν. Ο Μπέρνι πέθανε ήσυχα έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, Φραν και τις κόρες του, Σάρλοτ και Ολίβια. Ο Μπέρνι δεν έχασε ποτέ το πάθος του για τη μουσική, το γράψιμο και την ηχογράφηση νέων τραγουδιών, μέχρι το τέλος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο Μπέρνι Μάρσντεν έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την ομολογουμένως πετυχημένη του πορεία με τους Whitesnake. Επρόκειτο για μια συνεργασία που κράτησε ουσιαστικά μια τετραετία, από το 1978 και μέχρι το 1982.

Έπαιξε στα πρώτα πέντε άλμπουμ του συγκροτήματος. Σημείωσε με τους Whitesnake  επιτυχίες που έγιναν πλατινένιες από το «Trouble» έως το «Saints & Sinners». Ήταν, επίσης, ένας από τους δημιουργούς της μεγαλύτερης εμπορικής επιτυχίας των Whitesnake, του κλασικού πια κομματιού «Here I Go Again».

Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με το συγκρότημα των Whitesnake, ο Μάρσντεν συμμετείχε σε πολλά άλλα μουσικά σχήματα, όπως ήταν οι MGM, οι Alaska και Moody Marsden Band, ενώ και στη δική του σόλο καριέρα, είχε αρκετά άλμπουμ στο ενεργητικό του.

Ο Μάρσντεν ήταν γνωστός για την μεγάλη ιδιωτική του συλλογή κιθάρας, η οποία περιελάμβανε περισσότερα από 200 κομμάτια. Τον Ιούνιο, ένα από τα κοσμήματά του, μια Gibson Les Paul Standard του 1959, γνωστή ως «The Beast», τέθηκε για λίγο προς πώληση με τιμή που ξεπερνούσε τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό