22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πάρτι του Θωμά μέσα στο Καραϊσκάκη! (VIDEO,ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια από τις πιο μεγάλες στιγμές του Θωμά Μαύρου με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν το γκολ που έδωσε τη νίκη-πρόκριση με 1-0 σε βάρος του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια. Ηταν ο επαναληπτικός προημιτελικός της σεζόν 1982-83 και ο Ολυμπιακός (που ήδη είχε εξασφαλίσει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημά του) ήθελε νίκη με 1-0 για να ανατρέψει το σκορ της ήττα του με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια (με δύο γκολ του Μαύρου) δεκατέσσερις μέρες πριν.

Η ΑΕΚ ερχόταν από ήττα με 4-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ τρεις μέρες νωρίτερα και ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν ως το ακλόνητο φαβορί. Πίεσε μάλιστα στο πρώτο μέρος και είχε δοκάρια με τους Αναστόπουλο και Περσία. Ειδικά ο πρώτος είχε χάσει απίστευτες ευκαιρίες και μπορεί να θεωρηθεί ο μοιραίος παίκτης της ομάδας του.

Μοιραίος, βέβαια, θα μπορούσε να αποδειχθεί και για την ΑΕΚ ο Γιάννης Δίντσικος με τις ευκαιρίες που έχασε στο 42’ και στο 47’. Αλλά και ο διαιτητής Αγγελάκης θα μπορούσε να έχει «κάψει» την ΑΕΚ, αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν ευνοϊκά γι’ αυτήν στο τέλος, καθώς δεν έδωσε πέναλτι στο 50’ σε ανατροπή του Μαύρου από τον Κύπριο αμυντικό του Ολυμπιακού Σταύρο Παπαδόπουλο.

Οι δύο τελευταίοι ήταν και οι πρωταγωνιστές της φάσης του γκολ στο 79’. Μετά από ένα κόρνερ του Ολυμπιακού, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος έδιωξε την μπάλα μακριά από την περιοχή της ΑΕΚ και βρήκε τον Θωμά Μαύρο λίγο κάτω από τη σέντρα, αρκετά μπροστά από τον… απρόσεκτο Παπαδόπουλο. Εβαλε την μπάλα μπροστά, έφτασε ως την περιοχή του Νίκου Σαργκάνη και τη στιγμή που ο αντίπαλος ήταν έτοιμος να τον ανακόψει (ή να τον… ανατρέψει) σούταρε στην αριστερή γωνία και έτρεξε προς την εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ να πανηγυρίσει αυτό το μεγάλο γκολ!

Μετά τον αγώνα, το σκηνικό έμοιαζε με αυτό πριν από δύο εβδομάδες, μετά τη νίκη στον τελικό. Χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ ξεχύθηκαν στους δρόμους (περίπου 3.000 ήταν στο Καραϊσκάκη) και η Νέα Φιλαδέλφεια έγινε επίκεντρο έξαλλων πανηγυρισμών. Την ίδια ώρα ο Θωμάς Μαύρος έτρεξε να πάει στο μαιευτήριο, όπου η σύζυγός του είχε φέρει στον κόσμο δύο μέρες νωρίτερα την κόρη τους Ιωάννα. Πριν φύγει μάλιστα, πρόλαβε να κάνει μια χαρακτηριστική δήλωση με αποδέκτες τους… υπεραισιόδοξους πριν το ματς παίκτες του Ολυμπιακού: «Εγώ ξέρω να μιλάω μόνο μέσα στο γήπεδο».

Η ΑΕΚ απέκλεισε και τον Ηρακλή στα ημιτελικά και ακολούθησε η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ, στον πρώτο τελικό Κυπέλλου που έγινε ποτέ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ηταν ένα Κύπελλο με τη σφραγίδα του Θωμά Μαύρου (12 γκολ συνολικά, τα πέντε από αυτά στο 6-0 με τον Ηρόδοτο στην Κρήτη) που, σκόραρε σε όλους σχεδόν τους αγώνες. 

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αρβανίτης, Στυλιανόπουλος, Παραπραστανίτης (46’ Μπαλής) Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Γεωργαμλής, Δίντσικος (83’ Λέτσας) Νικολούδης, Ράντονιτς, Βλάχος, Μαύρος.

Την 1η Ιουνίου

1/6/50 ΑΕΚ-Αθηναϊκός 0-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας –μεγάλη έκπληξη που, ωστόσο, δεν θα κόστιζε τον τίτλο στην ΑΕΚ)

1/6/58 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –ο Ολυμπιακός άντεξε το ασφυκτικό σφυροκόπημα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και αποσπάστηκε δύο βαβμούς από αυτήν, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος)

1/6/69 Απόλλων Αθηνών-ΑΕΚ 1-0 (Α’ Εθνική –αδιάφορο ματς και ήττα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος)

1/6/75 ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-0 (Α’ Εθνική –προτελευταία αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να αποσπάται τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ και να παίρνει το πρωτάθλημα)

Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€**Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό