20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πάρε για παράδειγμα τον… Χάρι Μαγκουάιρ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τέλεια για τον μήνα Νοέμβριο στις υποχρεώσεις της στην Premier League και ο Χάρι Μαγκουάιρ βραβεύτηκε ως ο παίκτης του μήνα στο αγγλικό πρωτάθλημα, σε μία ιστορία που σου χαρίζει… κουράγιο και σου αποδεικνύει πως πρέπει πάντα να «παλεύεις» για αυτά που θέλεις.

Από το 2019 και από την στιγμή δηλαδή που ο Μαγκουάιρ πήγε στους «κόκκινους διαβόλους» για περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ από την Λέστερ, οι απαιτήσεις για τον Άγγλο αμυντικό ήταν δεδομένα τεράστιες. Εντούτοις, εκείνος ειδικά στα πρώτα χρόνια παρουσίας του εκεί, δεν… γοήτευσε ιδιαίτερα τους οπαδούς της ομάδας του. Η κριτική που δέχθηκε τόσο από τον κόσμο, όσο και από media και πρώην ποδοσφαιριστές ήταν τεράστια και τα λάθη του εντός γηπέδου μερικές φορές… ασυγχώρητα.

Θεωρούνταν «εξόριστος» μέσα στον σύλλογό του την προηγούμενη σεζόν, αφού ο Έρικ Τεν Χαγκ τον χρησιμοποίησε μόλις 9 φορές στην Premier League. Το καλοκαίρι ο Ολλανδός τον καθαίρεσε από αρχηγό και ήθελε να τον πουλήσει, ώστε να καταφέρει να μαζέψει χρήματα και να φέρει στον σύλλογο παίκτες που ήθελε εκείνος και που θεωρούσε πως ταίριαζαν περισσότερο στο σύστημα και στα «θέλω» του. Ο Μαγκουάιρ ωστόσο επέμεινε, δήλωσε δημόσια πως δεν σκοπεύει να πάει πουθενά και πως θα «παλέψει» για τη θέση του.

Τα προβλήματα τραυματισμών στο κέντρο της άμυνας σε Ραφαέλ Βαράν και Λισάντρο Μαρτίνες τον επανέφεραν… αναγκαστικά στα πλάνα του Τεν Χαγκ και ο Άγγλος το πήρε προσωπικά. Ενδεχομένως ακόμη και… καλύτερος από ποτέ, κατάφερε να προσφέρει έναν βαθμό σταθερότητας στην αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να την βοηθήσει να κάνει το 3/3 στην Premier League, απέναντι σε Φούλαμ (1-0), Λούτον (1-0) και Έβερτον (3-0). Η τύχη του κλαμπ δεν ήταν… ανάλογη και στο Champions League, αλλά οι προσπάθειες γενικότερα του Μαγκουάιρ δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Αρχικά τιμήθηκε ως ο καλύτερος παίκτης του ματς για τη Γιουνάιτεντ αρκετές φορές και η δικαίωσή του ολοκληρώθηκε με το γεγονός ότι βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παίκτης του μήνα στην Premier League τον Νοέμβριο. Ένα πραγματικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τη φράση «never give up»…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό