22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πάντερ: Το copy-paste τρίποντο από τον Διαμαντίδη ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μεγάλο τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στη Μαδρίτη πήρε θέση στη λίστα των σουτ με τη δική του ξεχωριστή ιστορία στα play-offs της EuroLeague, θυμίζοντας εκείνο του Δημήτρη Διαμαντίδη στη Βαρκελώνη μπροστά στο «θηρίο» Νέιτ Τζαγουάι.

Ο Κέβιν Πάντερ ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα παραμονές του Game 1 με τη Ρεάλ στην Ισπανία. «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια στη Μαδρίτη! Ειλικρινά, στόχος μας είναι η πρόκριση στο Final 4 με 3-0 νίκες. Δεν σκεφτόμαστε ότι θα τους δώσουμε έστω και ένα παιχνίδι» εξήγησε ο Αμερικανός σκόρερ της Παρτίζαν που έκανε break στην έδρα της Ρεάλ χάρη στο μεγάλο τρίποντο του Πάντερ στα 0.4″ για το φινάλε.

Ο Αμερικανός βρέθηκε μπροστά στον Γκέρσον Γιαμπουσέλε και το μεγάλο σουτ του αρχηγού της Παρτίζαν ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη, την ώρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πανηγύριζε με σφιγμένες γροθιές τη μεγάλη νίκη των «ασπρόμαυρων» στην επιστροφή τους στα play-offs έπειτα από το 2010!

Και όμως… Το (σχεδόν) ίδιο σκηνικό στήθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια στη Βαρκελώνη. Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη και θύμα τον Νέιτ Τζαγουάι.

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία στην πρεμιέρα των play-offs εκείνης της χρονιάς στο Palau Blaugrana (72-70 παρ.) αλλά δυο μέρες μετά ήταν η σειρά του να πανηγυρίσει στην έδρα της Μπαρτσελονα. Με το σκορ στο 65-63 και -19,6″ να απομένουν για τη λήξη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε πάρει τη μπάλα από την επαναφορά, η αλλαγή είχε φέρει πάνω του τον Νέιτ Τζαγουάι και… μπουμ.

Το miss match ήταν ξεκάθαρο και ο Διαμαντίδης… χόρεψε τον θηριώδη σέντερ της Μπαρτσελόνα, ξεμαρκαρίστηκε και σκόραρε για τρεις, κάνοντας το 65-66 στα 8.4 δευτερόλεπτα για το φινάλε.

«Ο Διαμαντίδης με “δολοφόνησε” με εκείνο το τρίποντο πάνω από το κεφάλι μου. Ο Πασκουάλ με είχε προειδοποιήσει πολλές να μην τον αφήσουμε να σουτάρει. Ο Διαμαντίδης μας σκότωσε και ο κόουτς είχε τρελαθεί μαζί μου μετά από τον αγώνα. Μου φώναζε: Σου είπα να μην τον αφήσεις να σουτάρει» έχει παραδεχθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του bebasket.fr ο Τζαγουάι για εκείνο το μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα από τους φίλους του Παναθηναϊκού που έκαναν τις σχετικές συγκρίσεις στο Twitter.

Κατα τ’ αλλα, οσα θα επρεπε να ειχαμε ζησει τα τελευταια 11 χρονια, θα μεινουν για παντα ενα γουατ ιφ pic.twitter.com/tgQDcY5Yzg

— Rebraca_12 (@RebracaZeljko) April 26, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό