23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Πάλι τη μάνα σου πήρες;»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η περίοδος των εορτών προσφέρεται για ευχές δια ζώσης αλλά μέσω τηλεφώνου, ποιο όμως είναι το φύλο που… ξεχνάει να κλείσει το τηλέφωνο σταθερό ή κινητό .

«Πάλι τη μάνα σου πήρες;»

Σύμφωνα με μια έρευνα που εκπόνησαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποδεικνύεται και επιστημονικά πως όταν οι γυναίκες πάρουν το τηλέφωνο στο χέρι τους, το ακουστικό «παίρνει φωτιά» μέχρι να το κλείσουν αφού υπολογίζεται πως μιλούν 2,5 ώρες περισσότερο από ό,τι οι άντρες.

Από την ανάλυση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας  οι γυναίκες καταναλώνουν 130 ώρες σε συνομιλίες και οι άντρες 100. Συνήθως τα τηλεφωνήματα  με τη μεγαλύτερη διάρκεια είναι εκείνα που κάνουν οι γυναίκες στη μητέρα τους ή την κολλητή τους φίλη.

Υπάρχει δικαιολογία

Οι ερευνητές πάντως δικαιολογούν τις κυρίες λέγοντας πως οι περισσότερες ώρες ομιλίας οφείλονται στο πως διαχειρίζονται τις ανθρώπινες σχέσεις τα δύο φύλα. Έτσι οι άνδρες διατηρούν ζωντανές τις διαπροσωπικές τους σχέσεις με τη δια ζώσης επαφή και τις κοινές δραστηριότητες, ενώ οι γυναίκες κρατούν τους δεσμούς τους με φίλες, φίλους και συγγενείς με το chatting, τις συναντήσεις και φυσικά το τηλέφωνο.

Για να ελαφρύνει πάντως η θέση των γυναικών και η… ερωτική σχέση τους με το ακουστικό του τηλεφώνου οι επιστήμονες σημειώνουν ότι σε νεαρές ηλικίες οι διάρκειες των τηλεφωνημάτων είναι σχεδόν ίδιες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό