16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πάλεψε, αλλά δεν άντεξε από την «μαχαιριά» του Σμιθ το Περιστέρι στην παράταση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το top-16 του Basketball Champions League ξεκίνησε με ήττα για το Περιστέρι, καθώς έχασε από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ με 75-77 στην παράταση. Οι Ισραηλινοί με ένα τρίποντο από τα 8 μέτρα του Σπίντι Σμιθ στα 1.19” δευτερόλεπτα της παράτασης έφυγαν νικητές από το «Ανδρέας Παπανδρέου».

Η ομάδα του Περιστερίου στην κανονική διάρκεια είχε κακό ποσοστό βολών, με αποτέλεσμα αυτό να αποδειχτεί… μοιραίο για την συνέχεια του αγώνα. Ο Σμιθ ήταν και στο σαραντάλεπτο, αλλά και στην παράταση καθοριστικός για τους φιλοξενούμενους, καθώς ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο καλάθι στα 1.9” πριν από το τέλος του έξτρα 5λεπτου. Ο Αμερικάνος ξαναπήρε τη μπάλα μετά από καλή ομαδική κυκλοφορία, έπαιξε με ψυχραιμία και έβαλε το «καθοριστικό» τρίποντο της αναμέτρησης για το τελικό 75-77. 

Κορυφαίος για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ο Τρέβορ Τόμπσον που είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ με 7/11 δίποντα. Οι Τζέιλεν Χαντς, Κένι Γουίλιαμς και Νέμανια Ντάνγκουμπιτς έμειναν στους 13 πόντους. Ο Σμιθ ήταν με 22 πόντους και έξι ασίστ ο ηγέτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ, που εκτέλεσε 19 περισσότερες βολές (24/36). Η επόμενη ευρωπαϊκή «μάχη» για το Περιστέρι είναι με την Τενερίφε στην Ισπανία (31/01). 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό