18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Verstappen ξεκινά από την pole position για τελευταία φορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Max Verstappen πήρε την pole position για τη Red Bull στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν του 2023 της Formula 1 στοΆμπου Ντάμπι και ο Kevin Magnussen μας δίνει το video της χρονιάς.

Ο Ολλανδός θα ξεκινήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Άμπου Ντάμπι έχοντας δίπλα του δεύτερο τον Charles Leclerc της Ferrari, ενώ από τη δεύτερη σειρά ξεκινούν ο οδηγός της McLaren Oscar Piastri και ο George Russell (Mercedes).

F1 Verstappen Photo: ΑΠΕ

Ο Verstappen ήταν πρώτος 0,139 δευτερόλεπτα μακριά από τον Leclerc (δεύτερος), παρόλο το ότι δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του στη δεύτερη προσπάθειά του στο Q3 και διαμαρτυρόταν για χαμηλή δύναμη στο αυτοκίνητο. Αν κερδίσει τον αγώνα θα είναι η 19η στην σεζόν και η 54η στην καριέρα του. Αυτό θα τον φέρει στην τρίτη θέση στη λίστα των νικητών όλων των εποχών.

Oscar Piastri  McLaren Photo Pirelli

Ο Oscar Piastri της McLaren ξεκινά από την τρίτη θέση στο grid, αλλά πιθανόν να πάρει ποινή. Οι αγωνοδίκες ερευνούν αν εμπόδισε τον Pierre Gasly στον πρώτο κομμάτι του χρονομετρημένου γύρου του οδηγού της Alpine. Ο Piastri βρισκόταν σε αργό γύρο και έμεινε μπροστά από τον Gasly στην 3η στροφή εμποδίζοντας τον Γάλλο να επιταχύνει.

George Russell Mercedes photo Pirelli

Ο George Russell κλείνει την πρώτη τετράδα, φέρνοντας εμπρός την Mercedes. Μόλις τέσσερις βαθμοί χωρίζουν τη Mercedes και τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, πράγμα που σημαίνει ότι οι Leclerc και Russell θα δώσουν μάχη στον αγώνα. Ένα γλίστρημα στο τελευταίο κομμάτι του γρήγορου γύρου του, κατέστρεψε τις πιθανότητες του Lando Norris για μία θέση στην πρώτη σειρά του grid. Θα ξεκινήσει πέμπτος μπροστά από τον Yuki Tsunoda, ο οποίος είχε εντυπωσιακή απόδοση με την ανανεωμένη AlphaTauri για να πάρει την έκτη θέση στην εκκίνηση.

Fernando Alonso Aston Martin Photo ΑΠΕ

Ο Fernando Alonso εξασφάλισε την έβδομη θέση, αλλά ξεκινώντας πίσω από τους Norris και Piastri σημαίνει ότι η ομάδα της Aston Martin είναι πλέον απίθανο να «κλέψει» την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη McLaren. Ο Nico Hulkenberg της Haas έφτασε στο Q3 για όγδοη φορά αυτή τη σεζόν και θα ξεκινήσει μπροστά από τη δεύτερη Red Bull του Sergio Perez. Ο οδηγός από το Μεξικό έχασε τους χρόνους του (διαγράφηκαν) για παραβίαση ορίων πίστας. Ο Gasly ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα για την Alpine.

Ο Lewis Hamilton έμεινε νοκ άουτ στο Q2 για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο. Αυτή τη φορά έμεινε εκτός για 0,081 δευτερόλεπτα. Καθώς επέστρεφε στα πιτ, ο Hamilto μίλησε στο team radio και είπε: «Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το μονοθέσιο». Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ξεκινήσει 11ος στο grid μπροστά από τους Esteban Ocon, Lance Stroll, Alex Albon και Daniel Ricciardo.

Μετά τo δυνατό χτύπημα στο FP2 της Παρασκευής, ο Carlos Sainz δεν κατάφερε να per;asei από το Q1. Ο οδηγός της Ferrari παραπονέθηκε για πολλά αυτοκίνητα στον ταχύτερο γύρο του και έμεινε εκτός. Ο Sainz θα ξεκινήσει μπροστά από τη Haas του Kevin Magnussen και τις δύο Alfa Romeo των Valtteri Bottas και Zhou Guanyu.

Ο Logan Sargeant, ο μοναδικός οδηγός στη F1 χωρίς συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, δεν κατάφερε να πετύχει ταχύτερο γύρο αφού και οι δύο προσπάθειές του διαγράφηκαν για παραβιάσεις ορίων πίστας. Ο δεύτερος από τους δύο γύρους του, κατά τον οποίο ο οδηγός της Williams πάτησε εκτός πίστας και με τους τέσσερις τροχούς στη στροφή 1, θα ήταν αρκετός για τον βάλει στη 15η θέση στο grid.

Το καλύτερο στιγμιότυπο του αγώνα ήρθε από την μικρή κόρη του Kevin Magnussen.

F1 Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Η σειρά της εκκίνησης

1 Max Verstappen Red Bull 1:23.4452 Charles Leclerc Ferrari 1:23.5843 Oscar Piastri McLaren 1:23.7824 George Russell Mercedes 1:23.7885 Lando Norris McLaren 1:23.8166 Yuki Tsunoda AlphaTauri 1:23.9687 Fernando Alonso Aston Martin 1:24.0848 Nico Hülkenberg Haas 1:24.1089 Sergio Pérez Red Bull 1:24.17110 Pierre Gasly Alpine 1:24.548

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό