16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Verstappen μπροστά από τον Hamilton στο Sprint

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον αγώνα sprint ο Max Verstappen πήρε τη νίκη, αφήνοντας τον Lewis Hamilton δεύτερο και τον Charles Leclerc να τερματίζει τρίτος για τη Ferrari.

Ξεκινώντας στο Austin, ο Verstappen και ο Leclerc είχαν μία δυνατή εκκίνηση. Ωστόσο, ο Verstappen ώθησε τον Leclerc προς την άκρη της πίστας. Αυτή η τακτική επέτρεψε στον Hamilton να προσπεράσει τον Leclerc, μια κίνηση που οι αγωνοδίκες δεν εξέτασαν καν.

Στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Verstappen και ο Hamilton είχαν σημαντικό προβάδισμα από τον Leclerc. Είχαν σταθερό και καλύτερο ρυθμό με μεσαία λάστιχα σε σύγκριση με τον χρόνο του Leclerc.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Verstappen αυξήθηκε το προβάδισμα του από τον Hamilton, τερματίζοντας με διαφορά 9,4 δευτερολέπτων, ενώ ο Leclerc καθυστερούσε κατά άλλα 8,5 δευτερόλεπτα.

Πίσω από τους μπροστάρηδες, ο Lando Norris στην τέταρτη θέση αντιμετώπισε προκλήσεις. Αρχικά, ο Carlos Sainz προσπέρασε τον Norris, χάρη στα πιο μαλακά του ελαστικά. Ωστόσο, αυτά τα ελαστικά φθάρθηκαν γρήγορα, βάζοντας τον Sainz υπό πίεση από τον Norris και άλλους.

Εν τω μεταξύ, ο Sergio Perez κατάφερε να τερματίσει πέμπτος μετά την προσπέραση του Sainz, ο οποίος κατέληξε έκτος. Ο Pierre Gasly της Alpine τερμάτισε έβδομος λόγω ποινής που επιβλήθηκε στον George Russell για μια εκτός πίστας κίνηση.

Παρ’ όλα αυτά, ο Russell κατάφερε να ασφαλίσει την τελευταία θέση για τους βαθμούς, με τον Alex Albon και τον Oscar Piastri να τερματίζουν ένατος και δέκατος αντίστοιχα. Ο μόνος που εγκατέλειψε από τον αγώνα ήταν ο Lance Stroll της Aston Martin, λόγω προβλήματος φρένων στο όχημά του.

An encouraging P2 for Lewis and Mercedes in #F1Sprint 👏What can he do starting from P3 in Sunday’s Grand Prix? 🤔#F1 #USGP pic.twitter.com/jaFgcyWKow— Formula 1 (@F1) October 22, 2023

Στο δέκατο γύρο, ο Norris είχε ξεπεράσει τον Sainz και μείωσε σημαντικά τη διαφορά του με τον Leclerc, τερματίζοντας μόλις 0,8 δευτερόλεπτα πίσω.

Lando Norris with a slick move on the Smooth Operator 👌Watch all the best bits from #F1Sprint 🎥 #F1 #USGP— Formula 1 (@F1) October 22, 2023

Ακολουθεί η κατάταξη στο sprint του GP ΗΠΑ, το βράδυ στις 22:00 ο αγώνας, δείτε εδώ τη βαθμολογία.

Wheel to wheel up to Turn 1 at the start ⚔️😮#F1Sprint #USGP pic.twitter.com/CuJaKoOlmc— Formula 1 (@F1) October 21, 2023


Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό