23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Sam Altman αποτελεί πλέον στέλεχος της Microsoft!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σίριαλ με την OpenAI είχε εκπλήξεις, ανατροπές και στο φινάλε μεγάλο νικητή τη Microsoft, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται καταφέρνει να στήσει μια σουπερ εξειδικευμένη ομάδα που θα ασχοληθεί με την Τεχνητή Νοημοσύνη χωρίς να πληρώσει για κάποια εξαγορά.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, η OpenAI ανακοίνωσε την απόλυση του CEO, Sam Altman, επειδή έχασε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα του να ηγηθεί της εταιρείας (άσχετα αν ανέβασε την αξία της στα $90 δισ…). Πίσω, όμως, από αυτήν την απόφαση φαίνεται ότι κρύβεται ο Ilya Sutskever, εκ των επικεφαλής επιστημόνων της OpenAI, ο οποίος κατάφερε να πείσει το ΔΣ για την απομάκρυνση του Altman.

Η ξαφνική απόλυση όπως ήταν λογικό έφερε μεγάλες αντιδράσεις εντός και εκτός της OpenAI, ειδικά από στρατηγικούς επενδυτές όπως η Microsoft, αλλά και από τους εργαζόμενους που στηρίζουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους τον Sam Altman. Ως εκ τούτου, το απόγευμα του Σαββάτου κυκλοφόρησε η φήμη πως σκέφτονται να επαναφέρουν τον Sam Altman στη θέση του CEO και ο τελευταίος να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της εταιρείας και του ΔΣ γενικότερα.

Αυτά γνωρίζαμε μέχρι πριν από λίγες ώρες, καθώς άλλαξαν και πάλι όλα με την ανακοίνωση της Microsoft πως προσέλαβε ήδη τον Sam Altman, αλλά και τον συνιδρυτή και πρώην πρόεδρο της OpenAI, Greg Brockman, προκειμένου να ηγηθούν της νέας ερευνητικής ομάδας της εταιρείας σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης! Θεωρείται βέβαιο, μάλιστα, ότι θα ακολουθήσουν τον Altman στο νέο σπίτι του πολλοί εργαζόμενοι της OpenAI, επομένως, η Microsoft βγαίνει απόλυτα κερδισμένη από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Σε ό,τι αφορά την OpenAI, η θέση του CEO περνά στον Emmett Shear, πρώτην συνιδρυτή και CEO της Twitch, ο οποίος παραιτήθηκε από την τελευταία νωρίτερα φέτος αφότου ίδρυσε την πλατφόρμα Justin.tv. Ο Shear αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΔΣ της OpenAI και στις πρώτες δηλώσεις του έσπευσε να τονίσει πόσο σημαντική είναι η συνεργασία με τη Microsoft, σε βαθμό που να αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του η συνέχιση της.

Μένει να δούμε κατά πόσο η Microsoft θα θελήσει να συνεχίσει την συνεργασία με την OpenAI και για πόσο χρονικό διάστημα, αλλά και τι επιπτώσεις θα έχουν όλα αυτά στην ανάπτυξη των μοντέλων AI της OpenAI.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό