25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ο RetroArch emulator φέρνει παιχνίδια από 50+ κονσόλες σε iPhone και iPad

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφότου η Apple αποφάσισε να χαλαρώσει την πολιτική του App Store προκειμένου να επιτρέψει εφαρμογές – emulators στο κατάστημα της, είδαμε να καταφθάνουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η αρχή έγινε με το iGBA – Game Boy Emulator που αφαιρέθηκε στη συνέχεια λόγω υπερβολικού spamming στους χρήστες, ενώ ακολούθησαν οι Provenance (NES, SNES, Game Boy, Nintendo 64, NIntendo DS, Atari, Sega, PlayStation), Gamma (PS1) και μόλις χτες το PPSSPP!

Τώρα ήρθε η σειρά του RetroArch, ένας δωρεάν, open source και πολύπλευρος emulator, να κάνει το ντεμπούτο του στο App Store για iPhone, iPad και Apple TV. Όντας ένας frontend εξομοιωτής, ο RetroArch σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε παιχνίδια από 50+ κονσόλες παιχνιδιών. Ο κατάλογος είναι πάρα πολύ μακρύς και καλύπτει από το Atari 2600 μέχρι το Commodore – Amiga και από το Nintendo DS μέχρι το Sony PSP. Με υποστήριξη για μια πληθώρα κονσολών ρετρό παιχνιδιών, το RetroArch προσφέρει στους λάτρεις των ρετρό παιχνιδιών μια τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών για να παίξουν στις συσκευές Apple.

Αν και το RetroArch προσφέρει ρετρό παιχνίδια, διαθέτει ένα σωρό σύγχρονες λειτουργίες. Το Netplay σας επιτρέπει να έχετε online multiplayer συνεδρίες και το soft patching επιτρέπει τροποποιήσεις παιχνιδιών. Ορισμένα από τα άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν save states, υποστήριξη χειριστηρίου MFI, επιλογές επαναπροσδιορισμού και προσαρμογής πλήκτρων, χειριστήρια γυροσκοπίου, υποστήριξη cheats και custom overlay και πολλά άλλα.

Το RetroArch ήταν διαθέσιμο στο παρελθόν για Windows και Mac, απλά περίμενε την Apple να αλλάξει τους κανόνες του App Store για να κάνει το ντεμπούτο του για iPhone και iPad. Είναι επίσης ο πρώτος emulator που λειτουργεί σε Apple TVs και υποστηρίζει την αναπαραγωγή παιχνιδιών με τη χρήση του χειριστηρίου MFI απευθείας στη μεγάλη οθόνη σας.

RetroArch – [App Store Link]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό