21.7 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ο Oliver Blume είναι το νέο μεγάλο αφεντικό του VW Group!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Volkswagen Group ανακοίνωσε ξαφνικά ότι αλλάζει ηγεσία καθώς ο Herbert Diess θα αποχωρήσει από τον γερμανικό κολοσσό, παραχωρώντας την θέση του  στον επικεφαλής της Porsche, Oliver Blume. Το Group δήλωσε ότι το διαζύγιο με το Diess είναι συναινετικό και πως ο Blume θα αναλάβει καθήκοντα την 1η του Σεπτεμβρίου για να συνεχίσει με την “μεταμόρφωση της εταιρίας”.

Ο Diess εντάχθηκε στην οικογένεια του Volkswagen Group μερικούς μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Dieselgate τον Σεπτέμβριο του 2015 και έγινε πρόεδρος του Group τρία χρόνια αργότερα για να βοηθήσει την εταιρία να ξεπεράσει τα επακόλουθα του σκανδάλου που κλυδώνισε όχι μόνο την VW αλλά ολόκληρη την βιομηχανία αυτοκινήτου. Εν τέλει, το όραμα του Diess και η στρατηγική που ακολούθησε για την επίτευξη του ήταν αυτά που μεταμόρφωσαν το Group ακόμα και αν στην πορεία χρεώθηκε κάποια λάθη που έγιναν, όπως για παράδειγμα με το λογισμικό των πρώτων ηλεκτρικών ID.3 αλλά και κάποιων βενζινοκίνητων μοντέλων.

Ο Oliver Blume από την άλλη είναι ως γνωστόν ο επικεφαλής της Porsche και αυτός είναι ένας ρόλος που δεν θα αφήσει για να αναλάβει το τιμόνι ολόκληρου του Group. Ήρθε στην εταιρία το 1994 και από τότε ανέλαβε διάφορες διοικητικές θέσεις στην Audi, την Seat, την Volkswagen και φυσικά, την Porsche, την οποία καθοδηγεί από το 2015 έχοντας γίνει μέλος του Δ.Σ. από το 2018. Φυσικά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις αλλαγές που θα κάνει ο Blume στην πορεία του Volkswagen Group για το μέλλον αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν δραστικές τροποποιήσεις στο πλάνο. Σε κάθε περίπτωση, η επιρροή του θα φανεί σε βάθος χρόνο, οπότε ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία και ας περιμένουμε να φανεί η δουλειά του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό