31.2 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Ο Ogier ξεπέρασε τον Markku Alen!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οδηγώντας το Toyota του σχεδόν αλάνθαστα, μαζί με τον συνοδηγό του Vincent Landais, ο Ogier ξεπέρασε τους αντιπάλους του και εξασφάλισε μια αξέχαστη νίκη, κρατώντας πίσω του τον Ott Tanak της Hyundai σε ένα συναρπαστικό φινάλε.

Η εξαντλητική οδύσσεια των 22 ειδικών διαδρομών στο χώμα είδε τον Ogier να προηγείται σε ύπουλο έδαφος, αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους του αθλήματος όλων των εποχών. Η νίκη του δεν σηματοδότησε μόνο έναν προσωπικό θρίαμβο, αλλά και ένα ιστορικό ορόσημο, ξεπερνώντας τον θρυλικό Markku Alen για να γίνει ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορική ιστορία του Ράλι Πορτογαλίας.

Ενώ ο Tanak πίεσε τον Ogier στα όρια, η αποφασιστικότητα του Γάλλου αποδείχθηκε ανυπέρβλητη, καθώς πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με μια ισχνή διαφορά 7,9 δευτερολέπτων, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν 2024.

Πίσω από το ηγετικό δίδυμο, ο Thierry Neuville επέδειξε αξιοσημείωτη ωριμότητα, ξεπερνώντας τις πρώτες προκλήσεις για να εξασφαλίσει έναν σκληρό τερματισμό στο βάθρο και να διευρύνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Παρά το τρομακτικό έργο της πρώτης εκκίνησης στο δρόμο, η ικανότητα και η ανθεκτικότητα του Neuville τον οδήγησαν σε μια άξια θέση στο βάθρο, εδραιώνοντας περαιτέρω τις φιλοδοξίες του για το πρωτάθλημα.

Οι έντονες μάχες και οι δραματικές ανατροπές του ράλι κράτησαν τους οπαδούς σε αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Από τους αρχικούς αγώνες του Ogier με το GR Yaris του μέχρι τον καταιγιστικό ρυθμό του Tanak το Σάββατο, κάθε στάδιο ήταν μια απόδειξη της ικανότητας και της αποφασιστικότητας των οδηγών. Ωστόσο, στο τέλος, ο Ogier ήταν αυτός που επικράτησε, με την κυριαρχία του να επιδεικνύεται σε όλους τους θεατές.

Καθώς η σκόνη κατακάθεται σε ένα ακόμη συναρπαστικό κεφάλαιο στο έπος του WRC, ο ιστορικός θρίαμβος του Ogier χρησιμεύει ως υπενθύμιση της διαρκούς γοητείας του WRC. Με κάθε ράλι, γεννιούνται νέοι θρύλοι και η κληρονομιά πρωταθλητών όπως ο Ogier συνεχίζει να εμπνέει γενιές ενθουσιωδών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

The jump may be the most famous part, but the atmosphere on all 11.18Km of Fafe is something else 🤩#RallydePortugal #WRC pic.twitter.com/pVameWUVyz— Hyundai Motorsport (@HMSGOfficial) May 12, 2024

Foggy Fafe 🌫️We’ll be back for the Power Stage from 12:15 local time – hopefully with a clearer view! 😅#ToyotaGAZOORacing #GRYaris #WRC #RallydePortugal 🇵🇹 pic.twitter.com/70vJoaGhRe— TOYOTA GAZOO Racing WRT (@TGR_WRC) May 12, 2024

Onboard with overnight leaders Ogier and Landais 🤩#ToyotaGAZOORacing #GRYaris #WRC #RallydePortugal 🇵🇹 pic.twitter.com/Nl5uikSCSU— TOYOTA GAZOO Racing WRT (@TGR_WRC) May 11, 2024

One stage left today in this super close fight! 👊#ToyotaGAZOORacing #GRYaris #WRC #RallydePortugal 🇵🇹 pic.twitter.com/9IEQhbLm7M— TOYOTA GAZOO Racing WRT (@TGR_WRC) May 10, 2024

🥇 Fastest on the Powerstage, ➕5⃣ bonus points, and still time to say Happy Mothers’ Day!@thierryneuville #RallydePortugal #WRC pic.twitter.com/RAOGRA3BlH— Hyundai Motorsport (@HMSGOfficial) May 12, 2024


Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό