22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Nikita Mazepin πηγαίνει στα δικαστήρια και το Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδήσεις Ελλάδα

O Nikita Mazepin φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στους διεθνείς αγώνες και στη Formula 1 και μετά τον Καναδά, ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου και κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, στη προσπάθεια του να αφαιρεθεί το όνομα του από τη λίστα των κυρώσεων της χώρας, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ο 24χρονος οδηγός και ο πατέρας του, ο επιχειρηματίας Dmitry Mazepin, ήταν μεταξύ των ατόμων που θεωρούνται ολιγάρχες, μέλη της οικογένειας ή μέλη του στενότερου κύκλου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Βρετανία επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση στον Mazepin, κάτι που σύμφωνα με τους δικηγόρους του, τον εμπόδιζε να διαπραγματευτεί με ομάδες. Οι δικηγόροι του Mazepin υποστηρίζουν ότι όσο παραμένουν σε ισχύ οι κυρώσεις, ο Ρώσος δεν είναι σε θέση να “αναπτύξει μια σχέση με το προσωπικό της ομάδας πριν από τη σεζόν του 2024”, εάν του προσφερθεί συμβόλαιο.
Ωστόσο, στην απάντησή τους οι δικηγόροι που εκπροσωπούν το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, επισημαίνουν ότι ο Mazepin θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τις ομάδες της F1 όσο ισχύουν οι κυρώσεις.
Η ακρόαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, όπου ο Mazepin θα υποστηρίξει ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να αρθούν προσωρινά, εν αναμονή της πλήρους αμφισβήτησης του Mazepin, η οποία θα εκδικαστεί τον Ιούλιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό