16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Jean Todt φημολογείται ότι γυρίζει στη Ferrari, σε αντίστοιχο ρόλο που είχε ο Lauda στη Mercedes

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Jean Todt διανύει τις τελευταίες ημέρες του ως πρόεδρος της FIA, καθώς στις 17 Δεκεμβρίου η θητεία του Γάλλου φτάνει στο τέλος της. Ο Todt βρισκόταν στο ύψιστο αξίωμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού τα τελευταία 12 χρόνια, με τον διάδοχό του να γίνεται γνωστός σύντομα.Οι προεδρικές εκλογές στη FIA διεξάγονται σε δέκα ημέρες και υποψήφιοι είναι δύο. Από την μια πλευρά ο 68χρονος Graham Stoker, αναπληρωτής πρόεδρος για τον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA από το 2009 μέχρι και σήμερα, και δεξί χέρι του Todt. Από την άλλη, είναι ο 60χρονος Mohammed Ben Sulayem, γνωστός οδηγός rally από τα Αραβικά Εμιράτα. Ο τελευταίος είναι 14 φορές πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής και αντιπρόεδρος της FIA για την αντίστοιχη περιφέρεια σήμερα. Επιπλέον, είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Max Mosley, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Bernie Ecclestone.1Βάζοντας τα παραπάνω στην άκρη, σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera αναφέρει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της FIA, Jean Todt, βρίσκεται σε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ferrari, John Elkann, για πιθανή επιστροφή του στο στρατόπεδο της ιταλικής ομάδας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Todt είχε μια πρώτη επαφή με Elkann τον περασμένο Αύγουστο, κατά την διάρκεια του αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, όπου ο εγγονός του Gianni Agnelli έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα. H πιθανότητα επιστροφής του Γάλλου στο Maranello γίνεται υπό τη μορφή του συμβουλευτικού χαρακτήρα, όμοιου με αυτού που είχε στην Mercedes ο Niki Lauda μέχρι το θάνατο του.2Αυτό σημαίνει ότι ο Todt δεν θα έχει εκτελεστικά καθήκοντα, ήτοι δεν επιστρέψει στο Maranello ως CEO της Ferrari ή διευθυντής της Scuderia, ρόλους που έχει εκπληρώσει στο παρελθόν (από το 1993 έως το 2009), έχοντας κατακτήσει συνολικά 14 τίτλους. Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Γάλλο, και η επιστροφή του στην Ferrari θα έδινε μεγαλύτερο πολιτικό και αγωνιστικό βάρος στη Scuderia, ελαφρώνοντας το έργο του Elkann.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια τελική απόφαση, με τις δύο πλευρές να έχουν συνομιλήσει αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, ο Elkann δεν έχει καταλήξει, παρότι φαίνεται ότι του αρέσει η ιδέα επιστροφής του Todt στο Maranello.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό