16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο James Allison επιστρέφει στη Mercedes για να λύσει τα προβλήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δημοσιεύματα από την Ιταλία θέλουν την Mercedes να ζητά τη βοήθεια του James Allison, του τεχνικού διευθυντή της από το 2017 έως το 2021, προκειμένου να λύσει τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν.
Το βιογραφικό του Allison είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό: από το 2000 έως το 2004 ήταν επικεφαλής αεροδυναμικής στη Ferrari και είχε σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση των μονοθεσίων του Michael Schumacher. Το 2005 μετακόμισε στη Renault για να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της τεχνικής ανάπτυξης κατά τα χρόνια που ο Fernando Alonso κέρδισε τον τίτλο με αυτή την ομάδα. Μετά από αρκετά χρόνια που κατείχε διάφορες θέσεις στη Lotus και τη Ferrari, εντάχθηκε στη Mercedes ως τεχνικός διευθυντής το 2017. Εν μέρει λόγω του σχεδιασμού του, το μονοθέσιο της Mercedes ήταν απολύτως κυρίαρχο έως το 2021.

Ο Allison μετακόμισε στο τμήμα ιστιοπλοΐας INEOS Team UK της Mercedes Motorsports το 2021 και τον αντικατέστησε ο Mike Elliott, ο οποίος ανέλαβε να σχεδιάσει το μονοθέσιο του 2022 (ένα έργο που είχε ήδη ξεκινήσει υπό τον Allison το 2020). Το μονοθέσιο αποδείχτηκε αποτυχημένο, αφού κατάφερε μόλις 1 νίκη, αυτή του Russell στη Βραζιλία.
Ο εναρκτήριος αγώνας του 2023 έδειξε πως και φέτος η Mercedes δεν έχει δημιουργήσει ένα μονοθέσιο ικανό να παλέψει για το πρωτάθλημα και μάλιστα είναι η τέταρτη ομάδα του grid, πίσω από τις Red Bull, Ferrari και Aston Martin. Αναφορές θέλουν πως ο Allison να έχει ήδη συμβολή στις αναβαθμίσεις που θα φέρει η Mercedes στην Imola τον Μάιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό